fbpx

Sausmaizītes ar garšaugu biezpienu un grilētiem dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 2 ēdamkarotes krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • sauja pētersīļu
  • sauja piparmētru
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • sāls pēc garšas
  • 1 paprika
  • ¼ brokoļa
  • 1 sarkanais sīpols
  • ½ cukīni
  • sauja godži ogu
  • 1 saldais vai parastais citrons

Pagatavošana

  1. Dārzeņus – papriku, sīpolu, brokoli, cukīni – sagriež ne pārāk smalki vienāda izmēra gabaliņos. No citrona sloksnītēs norīvē miziņu. Pannā uzkarsē olīveļļu un viegli apcep dārzeņus, lai tie ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz kraukšķīgi. Pievieno godži ogas, pārslaka ar sulu no ½ citrona, pievieno sāli, piparus un citrona miziņas. Nedaudz miziņu var atstāt dekorācijai.
  2. Smalki sakapā zaļumus – pētersīļus un piparmētras.
  3. Biezpienu sajauc kopā ar krējumu, zaļumiem, kļavu sīrupu un sāli.
  4. Uz sausmaizītes bagātīgi liek biezpienu un pāri kārto grilētos dārzeņus ar godži ogām. Pārkaisa ar citrona miziņām. Labi garšos gan siltā veidā, gan arī atdzesēti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: