Saulespuķu sēklu un lakšu pesto salāti ar kvinoju

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

150 g Urekram kvinojas

3 lielas lapu kāposta lapas

sauja redīsu dīgstu 

100 g salātlapu maisījuma

1 cukīni

šķipsniņa sāls

50 g Urekram saulespuķu sēklu

150 g Urekram saulespuķu sēklu eļļas

maza buntīte lakšu

1 ēdamkarote rauga pārslu

sula no 1/4 citrona

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Kvinoju noskalo, novāra ūdenī, līdz tā ir gatava, un atdzesē. 
  2. Saulespuķu sēkliņas apgrauzdē krāsnī 180 ºC temperatūrā 7 minūtes, tad atdzesē. 
  3. Pagatavo mērci. Saulespuķu sēklas, lakšus, saulespuķu eļļu, rauga pārslas, citronu sulu un sāli blendē vai samaļ piestā līdz vienmērīgi graudainai masai. 
  4. Lapu kāpostu saplēš mazākos gabalos un ar eļļu sakarsētā pannā nedaudz apcep, līdz iegūtas spilgti zaļas un nedaudz kraukšķīgas lapiņas.
  5. Cukīni sagriež ripiņās, pārkaisa ar sāli un atstāj nedaudz savilkties, līdz izdalās šķidrums. Tad cep no abām pusēm uz sakarsētas grila pannas, kas ieziesta ar eļļu, līdz cukīni ir mīksti un apcepušies. 
  6. Kvinoju samaisa ar lakšu pesto.
  7. Uz šķīvja kārto salātlapas, apcepto lapu kāpostu, kvinoju, cukīni ripiņas un redīsu dīgstus.