Citrona laiviņas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

3 citroni

150 ml saldā krējuma

200 g Dansukker Jelgavas baltā cukura

30 g Dansukker niedru cukurs “Demerara” virskārtai

vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Citronus kartīgi nomazgā, pārgriež
uz pusēm un ar ēdamkaroti
izgrebj no pusītēm mīkstumu. No
mīkstuma izspiež sulu caur sietu,
lai neiekristu sēkliņas.
  2. Katlinā liek saldo krējumu, cukuru,
vaniļu un karsē uz lēnas uguns. Kad cukurs pakusis, pievieno citronu sulu un maisot karsē vēl dažas minūtes, lidz krēms sabiezē.
  3. Krēmu nedaudz padzesē un lej
izgrebtajās citronu formiņās, kas saliktas kādā traukā, lai neapgāztos.
Liek ledusskapī uz nakti.
  4. Pirms pasniegšanas virskārtai
uzber cukuru, ko ar konditorejas degli izkausā, līdz tas karamelizējas.

Komentāri: