Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Citrona laiviņas
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
3 citroni
150 ml saldā krējuma
200 g Dansukker Jelgavas baltā cukura
30 g Dansukker niedru cukurs “Demerara” virskārtai
vaniļas pāksts
Pagatavošana
Citronus kartīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm un ar ēdamkaroti izgrebj no pusītēm mīkstumu. No mīkstuma izspiež sulu caur sietu, lai neiekristu sēkliņas.
Katlinā liek saldo krējumu, cukuru, vaniļu un karsē uz lēnas uguns. Kad cukurs pakusis, pievieno citronu sulu un maisot karsē vēl dažas minūtes, lidz krēms sabiezē.
Krēmu nedaudz padzesē un lej izgrebtajās citronu formiņās, kas saliktas kādā traukā, lai neapgāztos. Liek ledusskapī uz nakti.
Pirms pasniegšanas virskārtai uzber cukuru, ko ar konditorejas degli izkausā, līdz tas karamelizējas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: