Klasiskais karstvīns

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

1 litrs sausa sarkanvīna

1 litrs vīnogu sulas

4 kanēļa standziņas

10–15 krustnagliņas

3–5 anīsa zvaigznītes

300 g cukura

50 g svaigi spiestas citronu sulas

2 mandarīni

1 ābols

1 apelsīns

30 g brendija, katrai porcijai

Pagatavošana

  1. Sagriež augļus un ar visām garšvielām liek katlā, pielej vīnogu sulu un pievieno cukuru.
  2. Silda līdz pirmajam burbulim, tad pavāra 10 minūtes uz lēnas uguns.
  3. Pievieno sarkanvīnu un uz lēnas uguns silda vēl 10 minūtes.
  4. Katras porcijas apakšā lej brendiju, liek svaigi sagrieztus augļus pēc izvēles un lej karstvīnu.