Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Polentas plāceņi ar avokado un olu
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Šīs ir brokastis, kuras gribēsies baudīt arī īsi pirms pusnakts un dienas vidū. Garšu salikums ir tik veiksmīgs un prieks par olu plaucēšanu ir tik liels, ka varētu to ēst katru dienu trīsreiz dienā!
Sastāvdaļas
2 avokado, sagriezti šķēlītēs
200 g apcepta bekona vai kūpināta cūkas šķiņķa
lociņi
POLENTAS PLĀCENĪŠIEM
600 ml ūdens
70 g polentas jeb kukurūzas putraimu
¼ tējkarotes sāls
1 ēdamkarote olīveļļas
PLAUCĒTĀM OLĀM
4 olas
1 tējkarote galda etiķa
Pagatavošana
Aukstam ūdenim pievieno sāli, kukurūzas putraimus, un visu samaisa. Uz lielas uguns to vāra līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot, tad pievieno olīveļļu, liesmu pazemina līdz vidējai un turpina vārīt ~ 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad putra sabiezējusi un sāk atrauties no katla malām un apakšas, ir laiks to pārliet cepamajā formā un atstāt dzesēties uz pāris stundām.
Ar mitru nazi sagriež gabaliņos, ko apcep uz karstas pannas, līdz tie ir zeltaini brūni.
Katliņā uzvāra ūdeni un atstāj to viegli burbuļot uz vidējas uguns. Pievieno pāris tējkarotes galda etiķa. Mazā bļodiņā ļoti uzmanīgi iesit olu tā, lai nepārsistu olas dzeltenumu. Ar karoti, maisot ūdeni apļveida kustībā gar katla malām un lēnām virzoties uz centru, izveido atvaru, kur uzmanīgi, bet veikli no bļodiņas ielej olu (pirms tam no katliņa izņemot karoti!). Olu vāra ~ 2–3 minūtes, kamēr olu baltums sastindzis, bet dzeltenums vēl jēls.
Olas jāvāra pa vienai, bet, ja gribas visas servēt vienlaikus un karstas, tad tās noplaucē, sakārto uz šķīvīša un īsi pirms servēšanas iegremdē karstā ūdenī uz 1 minūti.
Uz karstā polentas plācenīša kārto bekona šķēles, sagrieztu avokado, plaucētu olu un lociņus.
Šī 3.p. minētā plaucētā ola ir Benedikta ola. Ūdenim jābūt 90*. 2minūtes būs par maz vārīt, 3 ir tieši laikā. Olu labāk izņemt ar putu karoti