Polentas plāceņi ar avokado un olu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šīs ir brokastis, kuras gribēsies baudīt arī īsi pirms pusnakts un dienas vidū. Garšu salikums ir tik veiksmīgs un prieks par olu plaucēšanu ir tik liels, ka varētu to ēst katru dienu trīsreiz dienā!

Sastāvdaļas

  • 2 avokado, sagriezti šķēlītēs
  • 200 g apcepta bekona vai kūpināta cūkas šķiņķa
  • lociņi

POLENTAS PLĀCENĪŠIEM

  • 600 ml ūdens
  • 70 g polentas jeb kukurūzas putraimu
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

PLAUCĒTĀM OLĀM

  • 4 olas
  • 1 tējkarote galda etiķa

 

Pagatavošana

  1. Aukstam ūdenim pievieno sāli, kukurūzas putraimus, un visu samaisa. Uz lielas uguns to vāra līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot, tad pievieno olīveļļu, liesmu pazemina līdz vidējai un turpina vārīt ~ 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Kad putra sabiezējusi un sāk atrauties no katla malām un apakšas, ir laiks to pārliet cepamajā formā un atstāt dzesēties uz pāris stundām.
  2. Ar mitru nazi sagriež gabaliņos, ko apcep uz karstas pannas, līdz tie ir zeltaini brūni.
  3. Katliņā uzvāra ūdeni un atstāj to viegli burbuļot uz vidējas uguns. Pievieno pāris tējkarotes galda etiķa. Mazā bļodiņā ļoti uzmanīgi iesit olu tā, lai nepārsistu olas dzeltenumu. Ar karoti, maisot ūdeni apļveida kustībā gar katla malām un lēnām virzoties uz centru, izveido atvaru, kur uzmanīgi, bet veikli no bļodiņas ielej olu (pirms tam no katliņa izņemot karoti!). Olu vāra ~ 2–3 minūtes, kamēr olu baltums sastindzis, bet dzeltenums vēl jēls.
  4. Olas jāvāra pa vienai, bet, ja gribas visas servēt vienlaikus un karstas, tad tās noplaucē, sakārto uz šķīvīša un īsi pirms servēšanas iegremdē karstā ūdenī uz 1 minūti.
  5. Uz karstā polentas plācenīša kārto bekona šķēles, sagrieztu avokado, plaucētu olu un lociņus.

Komentāri: