Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SARKANO JĀŅOGU SIERA KŪKA
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
150 g nesālīta sviesta
225 g cepumu
50 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Dansukker baltā cukura
PILDĪJUMAM
350 g sarkano jāņogu
100 g Dansukker baltā cukura
200 g krēmsiera
sula un miziņa no 1 laima
200 g saldā krējuma
70 g Dansukker pūdercukura
+ ogas dekorēšanai
Pagatavošana
Uz mazas uguns izkausē sviestu, tam pievieno sadrupinātus cepumus, kokosriekstu skaidiņas un cukuru. Visu samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Gatavo masu ar pirkstiem izlīdzina pa 20 cm/dm izmēra kūkas formas pamatni. Atdzesē.
Katliņā uz vidējas uguns liek no kātiņiem attīrītas jāņogas un cukuru. Masu uzvāra un vāra aptuveni 3 minūtes, līdz ogas pārsprāgušas. Tad visu sablendē un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no ogu miziņām un sēkliņām. Atdzesē.
Krēmsieru saputo kopā ar laima miziņām un pūdercukuru, līdz masa ir viendabīga. Pievieno laima sulu un pamazām iekuļ masā. Atsevisķi saputo saldo krējumu putukrējumā un pēc tam iecilā tajā jāņogu biezeni. Šo masu pievieno krēmsieram, viegli iecilājot, līdz masa ir viendabīga. Pilda sagatavotajā pamatnē. Atdzesē vismaz 2 stundas.
Tieši tas pats, ogu zupa cepumu pamatnē. Nodomāju par šo gatavojot, ka tomēr neriktīgi, bet izlēmu stingri pieturēties pie tā, ko saka recepte. Žēl, piegaldnieki nomet kvalitātes latiņu.
Hmm, šķiet, ka autore tomēr neprecīzi pierakstījusi recepti. Saldais krējums iepriekš jāsaputo stingrā putukrējumā un tad jāiecilā krēmsiera masā. Var masu papildināt ar želatīnu, tad tā būs vēl stingrāka.
Klausot receptei, laikam pieļāvu kļūdu – saldais krējums pirms pievienošanas jāsakuļ putukrējumā, ja? Citādi man sanāca jāņogu mērce. Garda gan! Bet mērce.
Tieši tas pats, ogu zupa cepumu pamatnē. Nodomāju par šo gatavojot, ka tomēr neriktīgi, bet izlēmu stingri pieturēties pie tā, ko saka recepte. Žēl, piegaldnieki nomet kvalitātes latiņu.
Hmm, šķiet, ka autore tomēr neprecīzi pierakstījusi recepti. Saldais krējums iepriekš jāsaputo stingrā putukrējumā un tad jāiecilā krēmsiera masā. Var masu papildināt ar želatīnu, tad tā būs vēl stingrāka.