SARKANO JĀŅOGU SIERA KŪKA

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 150 g nesālīta sviesta
  • 225 g cepumu
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • 30 g Dansukker baltā cukura

 

PILDĪJUMAM

  • 350 g sarkano jāņogu
  • 100 g Dansukker baltā cukura
  • 200 g krēmsiera
  • sula un miziņa no 1 laima
  • 200 g saldā krējuma
  • 70 g Dansukker pūdercukura

+ ogas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uz mazas uguns izkausē sviestu, tam pievieno sadrupinātus cepumus, kokosriekstu skaidiņas un cukuru. Visu samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  2. Gatavo masu ar pirkstiem izlīdzina pa 20 cm/dm izmēra kūkas formas pamatni. Atdzesē.
  3. Katliņā uz vidējas uguns liek no kātiņiem attīrītas jāņogas un cukuru. Masu uzvāra un vāra aptuveni 3 minūtes, līdz ogas pārsprāgušas. Tad visu sablendē un izberž caur sietu, lai atbrīvotos no ogu miziņām un sēkliņām. Atdzesē.
  4. Krēmsieru saputo kopā ar laima miziņām un pūdercukuru, līdz masa ir viendabīga. Pievieno laima sulu un pamazām iekuļ masā. Atsevisķi saputo saldo krējumu putukrējumā un pēc tam iecilā tajā jāņogu biezeni. Šo masu pievieno krēmsieram, viegli iecilājot, līdz masa ir viendabīga. Pilda sagatavotajā pamatnē. Atdzesē vismaz 2 stundas.
  5. Pasniedz ar svaigām ogām.

Komentāri:

  • Rasa saka:

    Klausot receptei, laikam pieļāvu kļūdu – saldais krējums pirms pievienošanas jāsakuļ putukrējumā, ja? Citādi man sanāca jāņogu mērce. Garda gan! Bet mērce.

  • Vilšanās saka:

    Tieši tas pats, ogu zupa cepumu pamatnē. Nodomāju par šo gatavojot, ka tomēr neriktīgi, bet izlēmu stingri pieturēties pie tā, ko saka recepte. Žēl, piegaldnieki nomet kvalitātes latiņu.

    • redakcija saka:

      Hmm, šķiet, ka autore tomēr neprecīzi pierakstījusi recepti. Saldais krējums iepriekš jāsaputo stingrā putukrējumā un tad jāiecilā krēmsiera masā. Var masu papildināt ar želatīnu, tad tā būs vēl stingrāka.