Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sarkanie biešu prosas salāti
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Bietes ir lielisks dzelzs un vitamīnu avots, arī nepelnīti aizmirstā prosā ir daudz vērtīgu un nepieciešamu vielu. Šī recepte ir labs veids, kā vienkārši sevī iemānīt daudz veselīgu labumu, par kuriem ikdienā mēdzam aizmirst.
Sastāvdaļas
1 glāze prosas
4 neliela vārītas bietes
200 g rukolas vai salātu mikšļa
sauja ķirbju sēklu
4 ēdamkarotes ķirbju sēklu eļļas vai citas garšīgas eļļas
10 siera bumbas vai 100 g kazas siera
200g konservētu turku zirņu
sula no ½ citrona
sāls
Pagatavošana
Lai prosa izdotos garšīga un nebūtu rūgta, to vairākas reizes noskalo ar vārošu ūdeni. Lai tā ātrāk izvārītos, pēc noskalošanas to var 2 stundas uzbriedināt.
Ja prosa iepriekš ir uzbriedināta ūdenī, tā ir jāvāra pavisam nedaudz. Prosu vāra karstā sālsūdenī ~ 5–10 minūtes, kamēr tā uzsūkusi ūdeni un graudiņi uzbrieduši.
Kamēr prosa vārās, bietes sablendē viendabīgā masā. Ja ir pieejama biešu sula, tad var izmantot arī to.
Prosu sajauc ar 1 tējkaroti eļļas un samaisa ar biešu biezeni vai pievieno vairākas ēdamkarotes biešu sulas tā, lai prosa nokrāsotos košā krāsā. Pievieno citronu sulu, sāli.
Dziļā šķīvī kārto rukolas lapiņas, pāri liek košo prosu, virs tās kārto siera bumbas un pārber ar ķirbju sēkliņām un turku zirņiem. Visu pārlej ar atlikušo eļļu, lai garšas labāk sajauktos.
Komentāri: