Pagatavo mīklu. Samaisa miltus, sāli un eļļu, pēc tam pievieno ūdeni. Mīklu nepieciešams kārtīgi izmīcīt un tad atstāt vismaz uz 20 minūtēm, ideāli – līdz nākamajai dienai. Jo cietāka būs mīkla, jo mazāk tā uzsūks eļļu cepšanas laikā.
Kad mīkla ir nostāvējusies, to sadala 4 bumbiņās un katru bumbiņu izrullē plānā plācenītī. Plācenīša vidu iesmērē ar majonēzi un pēc tam uz plāceņa savieto pildījumu – sojas gabaliņus, kukurūzu, spinātus un marinētos gurķus vai piparus. Tad pārloka uz pusēm un izveido to pusmēness formā kā lielu pīrāgu. Svarīgi ir noslēgt atvērto malu, lai nepaliek atveres, pa kurām izplūst ārā pildījumam cepšanas laikā. Mēs to darām ar īpašu “bizītes” tehniku. Otrs svarīgs moments – samosā nedrīkst palikt gaiss, lai tā neuzpūstos un nepārsprāgtu.
Pēc samosu aizvēršanas tās cep lielā daudzumā eļļas 180 °C temperatūrā 4–5 minūtes.
Komentāri: