Saldā rulete ar mandelēm

Vidēji sarežģīti
6 personām

Šī saldās ruletes recepte būs lielisks risinājums, ja nepieciešams iepriecināt viesus vai arī ir vēlme vienkārši palutināt sevi pašu. Ruletes pagatavošana ir ļoti vienkārša, ja ņem vērā dažus knifiņus, kas jāzina, lai rezultāts būtu maksimāli labs.

Ņem vērā!

Pēc tam, kad sakults olas dzeltenums ar cukuru, svarīgi ir putojamās slotiņas nomazgāt, lai olu baltumu varētu sakult stingrās putās. Ideāli saputots olu baltums ir tāds, kas turas bļodiņā pat tad, ja tā apgāzta otrādi.

Svarīgi ir biskvītu nepārcept, lai tas nebūtu sauss un nedruptu. Kā iesaka Anna Panna no “Gatavo 3”, tad biskvītu jācep 170 grādos 25 minūtes.

Cepot biskvītu, pirmās 15 minūtes nevajadzētu virināt cepeškrāsns durvis, to nevajadzētu darīt pat līdz brīdim, kad biskvīts sāk manāmi smaržot.

Biskvīta gatavību var noteikt, iebakstot tajā ar pirkstu tā, lai paliek neliela bedrīte. Ja bedrīte uzreiz izlīdzinās, tas nozīmē, ka biskvīts ir gatavas. Savukārt, ja bedrīte neceļas, biskvītu jāturpina cept, bet, ja bedrīte nemaz neveidojas, tad jau ir par vēlu, un biskvīts ir pārcepts un būs sauss un drūpošs.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biskvītam:

  • 6 olas (atdalītas)
  • 200 g cukura
  • 200 g mandeļu miltu

Sastāvdaļas krēmam:

  • 180 g “Rasas” krēmsiera
  • 200 g saldā krējuma
  • 50-100 g pūdercukura
  • svaigas zemenes + dekori pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170ᵒC temperatūrai. Bļodā puto olu dzeltenumus kopā ar cukuru, līdz tie kļuvuši maigi, gaisīgi un cukurs izkusis (5-10 minūtes).
  2. Dzeltenumos iemaisa mandeļu miltus. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, ko pēc tam iecilā dzeltenumu masā.
  3. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru. Mīklu lej uz sagatavotās formas un izlīdzina. Cep krāsnī 12-15 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā liek krēmsieru un pūdercukuru, samaisa līdz viendabīgai konsistencei, tad pievieno saldo krējumu. Puto, līdz krēms ir viendabīgs.
  5. Atdzisušo biskvītu apgriež otrādāk un noklāj uz tīra dvieļa vai cepamā papīra. Cepamo papīru, uz kura cepts biskvīts, noplēš nost. Pa virsu uzziež krēmu un biskvītu sarullē. Dekorē ar svaigām ogām un konfektēm Lieldienu oliņu formā.