Ņem vērā!
Pēc tam, kad sakults olas dzeltenums ar cukuru, svarīgi ir putojamās slotiņas nomazgāt, lai olu baltumu varētu sakult stingrās putās. Ideāli saputots olu baltums ir tāds, kas turas bļodiņā pat tad, ja tā apgāzta otrādi.
Svarīgi ir biskvītu nepārcept, lai tas nebūtu sauss un nedruptu. Kā iesaka Anna Panna no “Gatavo 3”, tad biskvītu jācep 170 grādos 25 minūtes.
Cepot biskvītu, pirmās 15 minūtes nevajadzētu virināt cepeškrāsns durvis, to nevajadzētu darīt pat līdz brīdim, kad biskvīts sāk manāmi smaržot.
Biskvīta gatavību var noteikt, iebakstot tajā ar pirkstu tā, lai paliek neliela bedrīte. Ja bedrīte uzreiz izlīdzinās, tas nozīmē, ka biskvīts ir gatavas. Savukārt, ja bedrīte neceļas, biskvītu jāturpina cept, bet, ja bedrīte nemaz neveidojas, tad jau ir par vēlu, un biskvīts ir pārcepts un būs sauss un drūpošs.
Komentāri: