Salātlapu tako ar grauzdētām melnajām pupiņām un kinzas un laima mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

8 romiešu salātlapas 

1 bundžiņa Urekram melno pupiņu

2 ēdamkarotes olīveļļas

½ tējkarotes čili pulvera

½ tējkarotes ķiploku pulvera

½ tējkarotes paprikas pulvera

šķipsniņa sāls

100 g ķiršu tomātu

½ sarkanā sīpola

1 vidējs avokado

1 kukurūzas vālīte

sula no ½ citrona 

80 g Indijas riekstu

buntīte kinzas

1 laims

3 ēdamkarotes olīveļļas

3 ēdamkarotes ūdens 

½ ķiploka daiviņas

šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus liek mērcēties pa nakti vai vismaz pusstundu karstā ūdenī. Izmērcētus riekstus liek blenderī kopā ar kinzu, laima sulu, olīveļļu, ūdeni, ķiploku un sāli. Blendē, līdz veidojas krēmīga mērce. 
  2. Melnās pupiņas noskalo, nosusina un liek uz cepamās pannas. Samaisa ar čili pulveri, paprikas pulveri, ķiploku pulveri, sāli un eļļu, un liek krāsnī cepties 180 ºC temperatūrā 20 minūtes. 
  3. Kukurūzas vālīti novāra un apcep ar eļļu sakarsētā pannā zeltainu. Pārkaisa ar sāli un citronu sulu. Atdzesē un nogriež kukurūzu no vālītes. 
  4. Romiešu salātlapās kārto sagrieztu avokado, ķiršu tomātus, sīpolu un kukurūzu. Pa virsu pārber apgrauzdētās pupiņas, pārlej ar mērci un dekorē ar kinzas lapiņām.