Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Salāti ar grilētu vistu un zemenēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
MARINĀDEI
500 g atkaulotu vistu šķiņķīšu
2 daiviņas ķiploku
½ glāzes tonika
1 ēdamkarote brūnā cukura
1 apelsīns
pāris pilienu tabasko mērces
6 smalki sakapātas svaigas lauru lapas
1 glāze kefīra
SALĀTIEM
140 g spinātu
100 g zemeņu
2 avokado
150 g mini mocarellas siera bumbiņu
sauja grauzdētu valriekstu
MĒRCEI
50 ml olīveļļas
1 apelsīns
1 daiviņa ķiploka
1 tējkarote brūnā cukura
šķipsniņa malta kanēļa
Pagatavošana
Pagatavo marinādi. Ķiplokus smalki sakapā, sajauc ar toniku, brūno cukuru un miziņām un sulu no 1 apelsīna. Pievieno pāris pilienus tabasko, sasmalcinātas lauru lapas, kefīru, un liek marinēties vistu šķiņķīšus vismaz uz 2 stundām.
Iemarinētus vistu šķiņķus liek grilēties 4–5 minūtes no katras puses un 5 minūtes “atpūtina”, ietinot folijā. Pēc tam sagriež nelielās strēmelēs.
Pagatavo salātus. Vidēja izmēra lēzenā bļodā liek spinātu lapiņas pāri kārto ceturtdaļās sagrieztas zemenes, mocarelas bumbiņas un šķēlītēs sagrieztus avokado. Pāri kārto vistas gabaliņus un valriekstus.
Pagatavo mērci. Apelsīnam norīvē miziņu, sajauc kopā olīveļļu, pievieno apelsīna sulu, smalki sakapātu vai sarīvētu ķiploka daiviņu, brūno cukuru un kanēli. Visu kārtīgi samaisa kopā un pasniedz ar salātiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: