Salāti ar grilētu vistu un zemenēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

MARINĀDEI

  • 500 g atkaulotu vistu šķiņķīšu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • ½ glāzes tonika
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 apelsīns
  • pāris pilienu tabasko mērces
  • 6 smalki sakapātas svaigas lauru lapas
  • 1 glāze kefīra

SALĀTIEM

  • 140 g spinātu
  • 100 g zemeņu
  • 2 avokado
  • 150 g mini mocarellas siera bumbiņu
  • sauja grauzdētu valriekstu

MĒRCEI

  • 50 ml olīveļļas
  • 1 apelsīns
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • šķipsniņa malta kanēļa

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi. Ķiplokus smalki sakapā, sajauc ar toniku, brūno cukuru un miziņām un sulu no 1 apelsīna. Pievieno pāris pilienus tabasko, sasmalcinātas lauru lapas, kefīru, un liek marinēties vistu šķiņķīšus vismaz uz 2 stundām.
  2. Iemarinētus vistu šķiņķus liek grilēties 4–5 minūtes no katras puses un 5 minūtes “atpūtina”, ietinot folijā. Pēc tam sagriež nelielās strēmelēs.
  3. Pagatavo salātus. Vidēja izmēra lēzenā bļodā liek spinātu lapiņas pāri kārto ceturtdaļās sagrieztas zemenes, mocarelas bumbiņas un šķēlītēs sagrieztus avokado. Pāri kārto vistas gabaliņus un valriekstus.
  4. Pagatavo mērci. Apelsīnam norīvē miziņu, sajauc kopā olīveļļu, pievieno apelsīna sulu, smalki sakapātu vai sarīvētu ķiploka daiviņu, brūno cukuru un kanēli. Visu kārtīgi samaisa kopā un pasniedz ar salātiem.