SĀĻĀ BIEZPIENMAIZE

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g biezpiena
  • 4 olas
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes ķimeņu
  • 1 ēdamkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
  • sāls
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Vispirms olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno biezpienu, un visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno kartupeļu cieti, miltus, ķimenes, sāli un cukuru. Olu baltumiem pievieno mazliet sāls, un saputo tos stingrās putās. Saputotos olbaltumus uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
  2. Apaļo kūkas formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem, lai biezpiena masa neliptu klāt. Formā kārto biezpienmaizes masu, un cep uzkarsētajā krāsnī ~ 40 minūtes, līdz augša ir zeltaini brūna.