Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
SĀĻĀ BIEZPIENMAIZE
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g biezpiena
4 olas
3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
3 ēdamkarotes miltu
3 ēdamkarotes ķimeņu
1 ēdamkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
sāls
1 tējkarote cukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Vispirms olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno biezpienu, un visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno kartupeļu cieti, miltus, ķimenes, sāli un cukuru. Olu baltumiem pievieno mazliet sāls, un saputo tos stingrās putās. Saputotos olbaltumus uzmanīgi iecilā biezpiena masā.
Apaļo kūkas formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem, lai biezpiena masa neliptu klāt. Formā kārto biezpienmaizes masu, un cep uzkarsētajā krāsnī ~ 40 minūtes, līdz augša ir zeltaini brūna.
Komentāri: