Rudzu biešu maize ar mazsālītu lasi

Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • lasis
  • ingvers
  • sāls
  • cukurs
  • sojas mērce
  • krēmsiers
  • upeņu sula
  • etiķis
  • cukurs
  • sarkanais sīpols
  • mārrutki

Pagatavošana

  1. Ingveru nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Samaisa sāli ar cukuru attiecībā 3:1.
  3. Lasim izņem asakas un nogriež ādu. Lasi no visām pusēm iemasē ar nelielu daudzumu sojas mērces.
  4. Iztin pārtikas plēvi, pamatni nokaisa ar sāls maisījumu, pa virsu liek pusi ingvera un lasi ar vēdera daļu uz leju. Pāri liek atkal ingveru un pārkaisa ar atlikušo sāls maisījumu. Lasi ietin un liek ledusskapī uz 12–24 stundām. Pēc tam iztin, noskalo un nosusina.
  5. Sarkanos sīpolus nomizo un sagriež sev vēlamos gabalos.
  6. Liek katliņā vārīties vienādās daļās upeņu sulu, ābolu etiķi un ūdeni kopā ar cukuru pēc garšas.
  7. Karstu marinādi pārlej sīpoliem un liek ievilkties zem folijas.
  8. Sajauc krēmsieru ar mārrutkiem pēc garšas un ziež uz maizes.
  9. Pāri kārto sagrieztu lasi un dekorē ar marinētiem sīpoliem.