Mērcei:
Der zināt:
Cepšanai visbiežāk izmanto „Riekstu” ķirbjus, kas ir neliela izmēra, ar skaistu oranžu, stingru mīkstumu. Šiem ķirbjiem ir izteikti riekstainu garša. Sava izmēra dēļ tos var pildītus cept cepeškrāsnī. Cepts ķirbja mīkstums pēc garšas ir līdzīgs saldajam kartupelim.
Variācijas par tēmu:
Salātus var papildināt ar 50 g gatava kuskusa vai savvaļas rīsiem. Vītinātās gaļas vietā var izmantot saceptas vistas filejas strēmelītes. Salātu mērcei var izmantot ķirbju eļļu.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā liek ķirbju gabaliņus, pievieno ķiplokus, pāris šķipsniņu sāls un pārslaka ar eļļu. Visu samaisa un cep ~ 15 minūtes cepeškrāsnī.
Kad ķirbju gabaliņi ir izcepti, tos atdzesē.
Salātus noskalo, nosusina un kārto uz salātu šķīvja vai bļodā. Gaļu sagriež nelielās strēmelītēs un pievieno salātiem.
Virsū kārto ķirbju gabaliņus.
Pagatavo mērci: nelielā bļodiņā sajauc mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.
Mērci pārlej pāri salātiem.
Viegli sacilā visu kopā un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.
Šie salāti ir ļoti gardi un veselīgi, ja vien varētu kādu nolagot lai cietos ķirbjus mizo :))
—
https://goo.gl/ai3VOc