Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Rudenīgais kāļu un kartupeļu biezenis ar žāvētas gaļas un sīpolu mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
kartupeļi 1 kg
2-4 kāļi
kūpināts cūkgaļas bekons 120 g
1-2 sīpoli
skābs krējums 200 g
No virtuves krājumiem:
1 ēdamkarote sviesta
2 ēdamkarotes miltu
eļļa cepšanai
sāls, šķipsniņa muskatrieksta
Pagatavošana
4 nelielus vai divus lielus kāļus un 1 kg kartupeļu notīra, noskalo, sagriež nelielos gabaliņos un liek katlā. Pārlej pāri verdošu ūdeni, lai tas nosegtu saknes, pievieno šķipsniņu sāls un vāra, līdz tās ir mīkstas.
Kad saknes ir izvārījušās, nokāš ūdeni, pievieno sviestu, šķipsniņu muskatrieksta un sāli pēc garšas. Ar kartupeļu stampiņu saknes samīca viendabīgā biezenī.
Pagatavo mērci: gaļu sagriež mazos gabaliņos. 1 lielu vai 2 nelielus sīpolus notīra un smalki sagriež.
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties gaļu. Kad gaļa ir apcepta, pievieno sīpolus un turpina cepšanu vēl ~2 minūtes.
Kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno 2 ēdamkarotes miltus. Nepārtraukti maisot miltus izkarsē , līdz tie kļūst viegli brūni.
Lēnām pielej ~500 ml silta ūdens un nepārtraucot maisīšanu, uz nelielas liesmas vāra, līdz mērce sabiezē.
Komentāri: