ROZĀ VAREŅIKI AR BIEZPIENA UN DZĒRVEŅU PILDĪJUMU

Prasa meistarību
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 250 ml siltas biešu sulas
  • 550 g miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote eļļas

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena (9 %)
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 100 g žāvētu dzērveņu
  • 1 ēdamkarote “Santa Maria” vaniļas cukura

Pasniegšanai:

  • krējums vai ievārījums

Pagatavošana

  1. Pagatavo sarkano mīklu. Lielā bļodā sajauc siltu biešu sulu, olu, sāli un eļļu. Pievieno miltus un maisa, kamēr izveidojas mīkla, kas nelīp pie rokām un virsmas. Mīklu atstāj 15 minūtes atpūsties.
  2. Pagatavo biezpiena un dzērveņu pildījumu. Blenderī sablendē biezpienu, saldo krējumu un pūdercukuru. Žāvētas dzērvenes sakapā sīkākos gabaliņos un iejauc biezpiena masā.
  3. Gatavo mīklu izrullē, un ar nelielas glāzes palīdzību izspiež aplīšus.
  4. Biezpiena masu pilda mīklā, un izveido vareņikus.
  5. Vareņikus vāra 5 minūtes viegli sālītā verdošā ūdenī līdz gatavībai.
  6. Pasniedz ar krējumu, sviestu vai ievārījumu.

Komentāri: