Alus ar savu īpatnējo apiņu aromātu un saldeno garšu piešķir šim sautējumam neparastu garšas noti.
1. Vistu sagriež mazos gabaliņos.
2. Sagatavo dārzeņus. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Tāpat sagriež arī sēnes un cukīni.
3. Rīsus noskalo zem tekoša auksta ūdens un atstāj uz 15 minūtēm ūdenī nedaudz uzbriest. Pannu sakarsē karstu un apcep vistas gaļu zeltaini brūnu. Kad gaļa sacepta, to noņem no pannas. Turpat pannā atsevišķi apcep dārzeņus, tiem pievienojot ~ 1 tējkaroti eļļas. Vispirms sacep sīpolus, tad pieliek ķiplokus, burkānus, cukīni un sēnes. Cepšanas beigās dārzeņiem pievieno garšvielas, un visu samaisa.
4. Dārzeņiem virsū liek gaļu.
5. Rīsiem nolej ūdeni, un tos pārklāj pāri gaļai pannā.
6. Visbeidzot visu pārlej ar alu tā, lai rīsi ir pilnībā nosegti un šķidrums ir 0,5 cm virs tiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Liesmu samazina līdz minimumam, un sautē ~ 10 minūtes, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis. Rīsiem jābūt irdeniem.
7. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.
1. Vistu sagriež mazos gabaliņos.
2. Sagatavo dārzeņus. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Tāpat sagriež arī sēnes un cukīni.
3. Rīsus noskalo zem tekoša auksta ūdens un atstāj uz 15 minūtēm ūdenī nedaudz uzbriest. Pannu sakarsē karstu un apcep vistas gaļu zeltaini brūnu. Kad gaļa sacepta, to noņem no pannas. Turpat pannā atsevišķi apcep dārzeņus, tiem pievienojot ~ 1 tējkaroti eļļas. Vispirms sacep sīpolus, tad pieliek ķiplokus, burkānus, cukīni un sēnes. Cepšanas beigās dārzeņiem pievieno garšvielas, un visu samaisa.
4. Dārzeņiem virsū liek gaļu.
5. Rīsiem nolej ūdeni, un tos pārklāj pāri gaļai pannā.
6. Visbeidzot visu pārlej ar alu tā, lai rīsi ir pilnībā nosegti un šķidrums ir 0,5 cm virs tiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Liesmu samazina līdz minimumam, un sautē ~ 10 minūtes, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis. Rīsiem jābūt irdeniem.
7. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.
Komentāri: