Sautējumam smeķi piešķir mednieku desiņas un Kajennas pipari. Tāds angļu plovs.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež plānās strēmelītēs.
Filejas noskalo, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos. Mednieku desiņas sagriež ripiņās.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus ar ķiplokiem. Kad garšaugi zeltaini, tos noņem no pannas.
Tāpat apcep filejas gabaliņus.
Rīsus ieber sietā un noskalo zem auksta tekoša ūdens.
Dziļajā pannā apcep papriku.
Tad pievieno sacepto gaļu un garšaugus.
Pievieno noskalotos rīsus, Kajennas piparus.
Pievieno tomātus savā sulā.
Pievieno desu ripiņas. Visu pārlej ar buljonu un uzvāra.
Kad sautējums uzvārījies, nogriež mazu liesmu, pannai uzliek vāku un sautē, palaikam visu apmaisot, lai rīsi nepieceptos pannas dibenam. Sautējums ir gatavs, kad rīsi mīksti. Tas ilgst ~ 20 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un nepieciešamības gadījumā vēl piparus. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem pēc izvēles.
Paldies, beidzot internnetā atradu pienācīgu plova recepti ar visām bildēm. 🙂
http://madona.pilseta24.lv/zinas/100/357479
Lieliska recepte!!
Šis ir kaut kas tik nereāli garšīgs… ciemiņiem garšos! 🙂