Kraukšķīgi un gardi krekeri, kurus var pagatavot no pāri palikušajiem rīsiem. Bez miltiem un olas, piemēroti vegāniem, kā arī cilvēkiem ar glutēna (celiakija) un laktozes nepanesību. Šie krekeri ir pilni šķiedrvielu, kas uzlabo vielmaiņu un regulē vēdera izeju. Var ēst vienus pašus kā našķi, piekost pie zupas, salātiem vai izmantot kā pamatu dažādām uzkodiņām.
Atsevišķos katliņos novāra rīsus un prosu pēc ražotāja instrukcijām, bet tā, lai tie ir gandrīz gatavi. Nedaudz atdzesē rīsus un prosu.
Linsēklas pārlej ar ūdeni un ļauj nostāvēties vismaz 20 minūtes, lai veidojas nedaudz želejveidīga masa.
Sakarsē cepeškrāsni 180° karstu. Virtuves blenderī vai kombainā ber visas sastāvdaļas un blenderē līdz veidojas mīksta ķepīga masa.
Lielu cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un ar rokām izlīdzina vai mīklas rulli izrullē mīklu aptuveni 2-3mm biezu. Var ar nazi iegriezt līnijas, kur krekerus pēc cepšanas salauzt.
Liek cepties cepeškrāsns vidējā nodalījumā aptuveni 40 minūtes līdz krekeri kraukšķīgi. Ļauj atdzist un salauž sīkākos gabaliņos.
Komentāri: