Rīsi brazīliešu gaumē “Arroz branco”

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze rīsu (ap 250 g)
  • 2 glāzes vāroša ūdens (ap 500 ml)
  • 1–2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • buntīte pētersīļu
  • 1 tējkarote sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Zaļumus arī sakapā.
  2. Karstā eļļā apcep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini. Tad pievieno ķiplokus un pacep vēl 1 minūti.
  3. Rīsus liek katlā, pievieno verdošu ūdeni, šķipsniņu sāls un uz lēnas uguns sautē, līdz viss ūdens iztvaikojis un rīsi mīksti un irdeni (apmēram 20 minūtes). Kad rīsi ir gatavi, tiem pievieno saceptās garšsaknes, svaigi kapātos pētersīļus, visu kārtīgi samaisa un pasniedz galdā kā atsevišķu ēdienu ar dārzeņu salātiem vai kā piedevu pie gaļas.

Komentāri: