Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Citronu kartupelīši grieķu gaumē
Viegla
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg mazo kartupeļu ar mizu
150 ml dārzeņu vai vistas buljona
sula un miziņa no 1 citrona
5 ēdamkarotes olīveļļas
½ tējkarotes kaltēta oregano
5 daiviņas ķiploku
1 tējkarote sāls
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā un liek uz cepamās pannas. Apslaka ar olīveļļu un apviļā no visām pusēm.
Krūzē lej buljonu, pievieno citronu sulu, pierīvē miziņu, pievieno izspiestus ķiplokus un garšvielas. Visu kārtīgi samaisa, lej virs kartupeļiem un apmaisa. Pannai pārklāj foliju, lai viss ir nosegts.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā un cep 1 stundu. Tad noņem foliju, apmaisa un cep vēl 10–15 minūtes, līdz kartupeļi ir zeltaini brūni. Pasniedz kā piedevu gaļas vai zivs ēdieniem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: