Riekstu un žāvētu augļu batoniņi

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 130 g mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 110 g žāvētu aprikožu
  • 145 g žāvētu dateļu
  • 60 g grauzdētu zemesriekstu
  • 145 g zemesriekstu sviesta
  • 45 g kokosriekstu eļļas
  • 100 g tumšās šokolādes (70 %)

Pagatavošana

  1. Mandeles, zemesriekstus un lazdu riekstus liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un grauzdē 8–12 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē. Lazdu riekstus nomizo.
  2. Smalcinātājā vai virtuves kombainā liek aprikozes, dateles, zemesriekstu sviestu un kokosriekstu eļļu. Sablendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Liek atsevišķā bļodā.
  3. Tad sablendē vidēji lielos gabalos atlikušos riekstus. Pievieno augļu masai, izmaisa.
  4. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  5. Riekstu un augļu masu liek kantainas formas traukā ar ieklātu pārtikas plēvi. Pārlej ar izkausētu šokolādi, un atstāj ledusskapī uz nakti.
  6. Nākamajā dienā sagriež masu mazākos gabalos.