Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Riekstu un žāvētu augļu batoniņi
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
130 g mandeļu
100 g lazdu riekstu
110 g žāvētu aprikožu
145 g žāvētu dateļu
60 g grauzdētu zemesriekstu
145 g zemesriekstu sviesta
45 g kokosriekstu eļļas
100 g tumšās šokolādes (70 %)
Pagatavošana
Mandeles, zemesriekstus un lazdu riekstus liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un grauzdē 8–12 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē. Lazdu riekstus nomizo.
Smalcinātājā vai virtuves kombainā liek aprikozes, dateles, zemesriekstu sviestu un kokosriekstu eļļu. Sablendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Liek atsevišķā bļodā.
Tad sablendē vidēji lielos gabalos atlikušos riekstus. Pievieno augļu masai, izmaisa.
Šokolādi izkausē ūdens peldē.
Riekstu un augļu masu liek kantainas formas traukā ar ieklātu pārtikas plēvi. Pārlej ar izkausētu šokolādi, un atstāj ledusskapī uz nakti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: