Garda un veselīga uzkoda starp ēdienreizēm, ko visai viegli var paņemt līdzi un iekost, kad aptrūkusies enerģija.
Sastāvdaļas
230 g auzu
70 g zaļo ķirbju sēklu
40 g linsēklu
60 g šokolādes rīsu brokastu pārslu
75 g mandeļu
40 g čia sēklu
70 g žāvētu dzērveņu
85 g kapātu, žāvētu aprikožu
30 g godži ogu
100 g kausētas kokosriekstu eļļas
100 g brūnā cukura
150 g šķidra medus
¼ tējkarotes sāls
1 tējkarote kanēļa
75 g kapātas tumšās šokolādes
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Auzas, linsēklas un ķirbju sēklas izklāj uz pannas un apgrauzdē cepeškrāsnī 8–10 minūtes, līdz auzas ir viegli zeltainas. Ņem ārā no krāsns un atdzesē.
Ar cepamo papīru noklāj 25 x 25 cm trauku. Lielā bļodā sajauc auzas, linsēklas, ķirbju sēklas, pievieno šokolādes rīsu brokastu pārslas, mandeles, čia sēklas, žāvētas dzērvenes, žāvētas aprikozes un godži ogas.
Katliņā uz vidējas uguns karsē kokosriekstu eļļu, medu un cukuru, līdz cukurs izkusis, tad palielina uguni, uzvāra un ļauj vārīties 1 minūti.
Ņem nost no uguns un iemaisa kanēli un sāli, lej pāri sēklu un auzu maisījumam, kārtīgi iemaisa un ļauj visam atdzist 10 minūtes, tad iemaisa sakapāto šokolādi.
Gatavo masu liek sagatavotajā pannā un vienmērīgi izklāj pa to, kārtīgi sapresējot. Liek ledusskapī atdzesēties uz 1 stundu.
Ņem ārā no formas un sagriež vienādos gabaliņos. Var uzglabāt ledusskapī slēgtā traukā aptuveni mēnesi.
Komentāri: