fbpx

RIEKSTU UN ŽĀVĒTO AUGĻU BATONIŅI

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Garda un veselīga uzkoda starp ēdienreizēm, ko visai viegli var paņemt līdzi un iekost, kad aptrūkusies enerģija.

Sastāvdaļas

 

  • 230 g auzu
  • 70 g zaļo ķirbju sēklu
  • 40 g linsēklu
  • 60 g šokolādes rīsu brokastu pārslu
  • 75 g mandeļu
  • 40 g čia sēklu
  • 70 g žāvētu dzērveņu
  • 85 g kapātu, žāvētu aprikožu
  • 30 g godži ogu
  • 100 g kausētas kokosriekstu eļļas
  • 100 g brūnā cukura
  • 150 g šķidra medus
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 75 g kapātas tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Auzas, linsēklas un ķirbju sēklas izklāj uz pannas un apgrauzdē cepeškrāsnī 8–10 minūtes, līdz auzas ir viegli zeltainas. Ņem ārā no krāsns un atdzesē.
  2. Ar cepamo papīru noklāj 25 x 25 cm trauku. Lielā bļodā sajauc auzas, linsēklas, ķirbju sēklas, pievieno šokolādes rīsu brokastu pārslas, mandeles, čia sēklas, žāvētas dzērvenes, žāvētas aprikozes un godži ogas.
  3. Katliņā uz vidējas uguns karsē kokosriekstu eļļu, medu un cukuru, līdz cukurs izkusis, tad palielina uguni, uzvāra un ļauj vārīties 1 minūti.
  4. Ņem nost no uguns un iemaisa kanēli un sāli, lej pāri sēklu un auzu maisījumam, kārtīgi iemaisa un ļauj visam atdzist 10 minūtes, tad iemaisa sakapāto šokolādi.
  5. Gatavo masu liek sagatavotajā pannā un vienmērīgi izklāj pa to, kārtīgi sapresējot. Liek ledusskapī atdzesēties uz 1 stundu.
  6. Ņem ārā no formas un sagriež vienādos gabaliņos. Var uzglabāt ledusskapī slēgtā traukā aptuveni mēnesi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: