Riekstu kūka

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Īsta riekstu kūka no labākajām sastāvdaļām – mandelēm, koši zaļajām pistācijām un arī žāvētiem ķiršiem. Pavisam viegli pagatvojama un visai ātri notiesājama! 🙂 #piegalda

Sastāvdaļas

  • 180 g mandeļu
  • 40 g lobītu pistāciju
  • 200 g žāvētu ķiršu
  • 45 g kokosriekstu skaidiņu
  • 100 g cukura
  • 90 g muskovado cukura
  • 50 g pašbriestošo miltu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 3 olas
  • 150 g kausēta sviesta
  • 40 g sasmalcinātu lobītu pistāciju

Pagatavošana

  1. Riekstus sasmalcina. Ķiršus liek mērcēties, tiem uzlejot karstu ūdeni.
  2. Bļodā liek sasmalcinātos riekstus, pievieno kokosriekstu skaidiņas, abus cukurus, miltus, sāli, un visu samaisa. Pievieno olas, kausētu sviestu, un visu apmaisa.
  3. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru, ko ietauko ar sviestu. Gatavo masu liek formā. Pāri liek no ūdens nokāstus mērcētos ķiršus un smalcinātas pistācijas.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un liek cepties kūku uz 35–40 minūtēm. Pēc tam kūku 10 minūtes atdzesē. Ēd, kamēr tā vēl silta.

Komentāri: