Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Riekstu kūka
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Īsta riekstu kūka no labākajām sastāvdaļām – mandelēm, koši zaļajām pistācijām un arī žāvētiem ķiršiem. Pavisam viegli pagatvojama un visai ātri notiesājama! 🙂 #piegalda
Sastāvdaļas
180 g mandeļu
40 g lobītu pistāciju
200 g žāvētu ķiršu
45 g kokosriekstu skaidiņu
100 g cukura
90 g muskovado cukura
50 g pašbriestošo miltu
½ tējkarotes sāls
3 olas
150 g kausēta sviesta
40 g sasmalcinātu lobītu pistāciju
Pagatavošana
Riekstus sasmalcina. Ķiršus liek mērcēties, tiem uzlejot karstu ūdeni.
Bļodā liek sasmalcinātos riekstus, pievieno kokosriekstu skaidiņas, abus cukurus, miltus, sāli, un visu samaisa. Pievieno olas, kausētu sviestu, un visu apmaisa.
Kūkas formā ieklāj cepamo papīru, ko ietauko ar sviestu. Gatavo masu liek formā. Pāri liek no ūdens nokāstus mērcētos ķiršus un smalcinātas pistācijas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un liek cepties kūku uz 35–40 minūtēm. Pēc tam kūku 10 minūtes atdzesē. Ēd, kamēr tā vēl silta.
Komentāri: