80 g kokosriekstu krēma (virsējā krēma kārta no ledusskapī noturētas kokosriekstu piena bundžiņas)
65 g kļavu sīrupa
100 g Rapunzel bio kokosriekstu un mandeļu biezenis ar datelēm
šķipsniņa sāls
sula no ¼ citrona
25 g kokosriekstu eļļas
sauja svaigu vai saldētu aveņu
VIRSKĀRTAI
80 g šokolādes
40 g augu piena
20 g jebkura riekstu sviesta
Pagatavošana
Pagatavo mīklu pamatnei. Bļodā sajauc miltus, pūdercukuru un sāli. Aukstu margarīnu sagriež gabaliņos un kopā ar augu pienu iemīca miltu maisījumā, līdz veidojas mīkla, kas ir vienmērīga un turas kopā. Ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes.
Gatavo mīklu izrullē, ieklāj tartes formā un cep 180 °C temperatūrā 15–17 minūtes vai kamēr ir zeltaini brūna. Atdzesē.
Indijas riekstus uz nakti mērcē ūdenī vai vismaz 1 stundu pirms izmantošanas mērcē karstā ūdenī.
Pagatavo krēmu. Izmērcētos Indijas riekstus, kokosriekstu krēmu, kļavu sīrupu, sāli, riekstu sviestu un citronu sulu sablendē vienmērīgā, krēmīgā masā. Beigās ieblendē izkausētu kokosriekstu eļļu.
Gatavo riekstu krēmu klāj atdzesētajā pamatnē, un tajā ieber sauju aveņu. Masu izlīdzina.
Pagatavo šokolādes virskārtu. Šokolādi un augu pienu izkausē vienmērīgā masā, un tajā iemaisa riekstu sviestu. Gatavo masu klāj virsū riekstu krēma kārtai un izlīdzina.
Tarti liek ledusskapī atdzesēties vismaz 1 stundu.
Komentāri: