Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Red Velvet jeb sarkanā samta kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
Biskvītam:
120 g sviesta istabas temperatūrā
300 g cukura
2 olas
300 g paniņas
260 g kviešu miltu
8g soda
8 g baltvīna etiķa
8 g kakao pulvera
1 – 2 iepakojumi Dr. Oetker pārtikas sarkanās krāsvielas
Krēmam:
400 g “Rasas” krēmsiera no ledusskapja
120 g saldā krējuma
80 g pūdercukura
sēkliņas no vienas vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Dekorēšanai:
Dr. Oetker dekoratīvās zelta pērlītes
Pagatavošana
Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Kad viss sajaucies, pievieno olas un turpina atkal putot.
Citā traukā paniņām pievieno sarkano krāsvielu un samaisa.
Atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus ar kakao.
Pakāpeniski visu maisa kopā. Sajauc ⅓ paniņu ar sviesta masu, ber klāt ⅓ miltu un tad atkal paniņas un atkal miltus. Visu samaisa.
Mazā trauciņā sajauc sodu ar etiķi, pievieno putojošo maisījumu mīklai un kārtīgi iemaisa.
Iegūto mīklu sadala 2 daļās, vienu daļu lej 20 cm/dm formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā 30–40 minūtes. Tad izcep otru mīklas daļu. Ja ir divas vienādas 20 cm diametera kūku formas, tad abus biskvītus var cept reizē. Atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā sajauc krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļu, saputo visu kopā ar mikseri. Beigās pievieno saldo krējumu un arī saputo, bet galvenais ir nepārputot. Puto tikai tik ilgi, līdz krēms ieguvis formu un kļuvis stingrs.
Biskvītus horizontāli griež uz pusēm. Nogriež no pamatnes viduča nedaudz biskvīta, ko pēc tam izmantos kūkas dekorēšanā. Uz kūkas pamatnes liek ½ krēma un izlīdzina to. Liek virsū otru kārtu un pa virsu smērē atlikušo krēmu. Tā atārto ar visām 4 biskvīta kārtām. Pa virsu dekorē ar biskvīta drupačām un dekoratīvajām zelta pērlītēm vai ogām.
Piens nesadalās sūkalās,ja pašā sākumā pievieno krāsu. To sapratu tikai mēģinot otro kūku. Sākumā domāju,ka piena vaina. Otrajā mēģinājumā mazā trauciņā sākumā testēju pienu un etiķi .viss ok,nopriecājos,ka tagad kūka sanāk,bet kad jau gatavoju lielo tilpumu ar krāsu,nekas nenotika.. 🤨😐
Recepti vēl tikai mēģināšu uzcept svētkos, bet pie sastāvdaļām pārtikas krāsviela ir iemaldījusies pie krēma 😉
Piens nesadalās sūkalās,ja pašā sākumā pievieno krāsu. To sapratu tikai mēģinot otro kūku. Sākumā domāju,ka piena vaina. Otrajā mēģinājumā mazā trauciņā sākumā testēju pienu un etiķi .viss ok,nopriecājos,ka tagad kūka sanāk,bet kad jau gatavoju lielo tilpumu ar krāsu,nekas nenotika.. 🤨😐
Kāpēc šjā receptē nav norādīts, ka krēmam jāpievieno vaniļa? Tā taču ir galvenā krēma garšas sastāvdaļa!
Soda šajā receptē ir ļoti būtiska sastāvdaļa, bet nav norādīts, kad to pievieno!
Tāpat receptē ir norādīts, ka jāpievieno baltvīna etiķis, bet kur un kad? 😀
Sveika, Līga! Salabojām recepti. Paldies par ziņu! 😉
kuka sanaca garšīga bet recepte uzrakstits ka jaizmanto