RABARBERU, ZEMEŅU UN AUZU PLĀTSMAIZE

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 190 g miltu
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 120 g auzu
  • 110 g brūnā cukura
  • 110 g cukura
  • 170 g sviesta
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 280 g zemeņu
  • 200 g rabarberu
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 70 g cukura
  • 10 g kukurūzas cietes
  • Vaniļa, pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, 20 x 20 cm formu iesmērē ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli, līdz viss labi iemaisījies. Pievieno auzu pārslas, brūno un balto cukuru un visu vēlreiz kārtīgi apmaisa. Mazā katliņā liek sviestu un vaniļas ekstraktu, liek uz vidējas uguns, līdz tas izkusis. Katliņu uzmana, lai sviests nepiedeg un nepaliek brūns.
  3. Sviestu lej pāri sausajai miltu, auzu un cukura masai un kārtīgi iemaisa, līdz masa ir viendabīgi mitra. Cepamajā formā ieklāj ⅔ masas un kārtīgi piespiež pie pamatnes, līdz veidojas gluda virsma.
  4. Pildījumam nomizo rabarberus, sagriež ~ 1 cm biezos vienādos gabaliņos, zemenēm noņem zaļo daļu un sagriež tikpat lielos gabalos kā rabarberus. Liek bļodā, pāri lej citronu sulu un samaisa. Mazā bļodiņā samaisa Oetker kukurūzas cieti un cukuru, ber pāri rabarberiem un zemenēm, visu rūpīgi samaisa. Vienmērīgi izklāj virs auzu masas un pāri ber atlikušo ⅓ auzu masu.
  5. Cep jau uzkarsētajā krāsnī ~ 45 minūtes, līdz augšējā kārta zeltaini brūna un pildījums burbuļo. Ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē, tad pārkaisa ar Oetker vaniļas cukuru. Ar cepamā papīra palīdzību ceļ ārā no formas, sagriež sev vēlamos gabaliņos.