Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
RABARBERU, ZEMEŅU UN AUZU PLĀTSMAIZE
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
190 g miltu
½ tējkarotes cepamā pulvera
¼ tējkarotes sāls
120 g auzu
110 g brūnā cukura
110 g cukura
170 g sviesta
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
280 g zemeņu
200 g rabarberu
1 ēdamkarote citronu sulas
70 g cukura
10 g kukurūzas cietes
Vaniļa, pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, 20 x 20 cm formu iesmērē ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru.
Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli, līdz viss labi iemaisījies. Pievieno auzu pārslas, brūno un balto cukuru un visu vēlreiz kārtīgi apmaisa. Mazā katliņā liek sviestu un vaniļas ekstraktu, liek uz vidējas uguns, līdz tas izkusis. Katliņu uzmana, lai sviests nepiedeg un nepaliek brūns.
Sviestu lej pāri sausajai miltu, auzu un cukura masai un kārtīgi iemaisa, līdz masa ir viendabīgi mitra. Cepamajā formā ieklāj ⅔ masas un kārtīgi piespiež pie pamatnes, līdz veidojas gluda virsma.
Pildījumam nomizo rabarberus, sagriež ~ 1 cm biezos vienādos gabaliņos, zemenēm noņem zaļo daļu un sagriež tikpat lielos gabalos kā rabarberus. Liek bļodā, pāri lej citronu sulu un samaisa. Mazā bļodiņā samaisa Oetker kukurūzas cieti un cukuru, ber pāri rabarberiem un zemenēm, visu rūpīgi samaisa. Vienmērīgi izklāj virs auzu masas un pāri ber atlikušo ⅓ auzu masu.
Cep jau uzkarsētajā krāsnī ~ 45 minūtes, līdz augšējā kārta zeltaini brūna un pildījums burbuļo. Ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē, tad pārkaisa ar Oetker vaniļas cukuru. Ar cepamā papīra palīdzību ceļ ārā no formas, sagriež sev vēlamos gabaliņos.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: