RABARBERU un ZEMEŅU GALETE

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Kas gan vēl vairāk liecina par vasaras iestāšanos, ja ne pilns dārzs ar rabarberu kātiem, kas slēpjas zem milzīgām lapām, un ik dienu notiesātais kilograms zemeņu? Salīdzinoši vienkāršs un vasarīgs deserts ar abiem minētajiem gardumiem, kas ļaus iepriecināt draugus. Siltai galetei vēl blakus uzlieciet plombīra saldējumu, un tā pazudīs kā nebijusi!

Sastāvdaļas

PILDĪJUMAM

  • 500 g svaigu rabarberu
  • 250 g zemeņu
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 80 g cukura
  • 3 tējkarotes kukurūzas cietes

BEZGLUTĒNA MĪKLAI

  • 320 g mandeļu miltu
  • 80 g kartupeļu cietes
  • 100 g kukurūzas cietes
  • 20 g čia sēklu
  • 40 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 citrona miziņa
  • 250 g kokosriekstu eļļas
  • 2 tējkarotes citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  2. Rabarberiem nogriež kātu galus, rabarberus nomizo. Zemenēm noņem zaļās kauslapas, tās sagriež gabaliņos. Bļodā sajauc kopā visas pildījuma sastāvdaļas.
  3. Pagatavo bezglutēna mīklu. Bļodā sajauc visas sausās mīklas sastāvdaļas, kā arī citrona miziņas. Pievieno izkausētu kokosriekstu sviestu un maisa, līdz masa sāk lipt drupačās. Pievieno ūdeni un citronu sulu, mīca, līdz masa ir viendabīga un turas kopā.
  4. Uz cepamās pannas noklāj cepamo papīru, tam pa virsu liek mīklas bumbu un vēl vienu loksni cepamā papīra. Ar rulli mīklu izrullē pa visu pannu. Uz 5 minūtēm liek aukstumā, lai mīkla sastingtu, tad ņem nost augšējo cepamo papīru.
  5. Mīklas viducī kārto sagatavoto pildījumu. Malas uzloka ap augļu pildījumu. Ja mīkla lūzt, tas nekas, to ar pirkstiem saspaida kopā, lai mīkla cieši ieskauj visu pildījumu.