Tējas kūciņas ar dzērveņu kurdu un meringu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

TĒJAS KŪCIŅĀM

200 g sviesta

200 g cukura

3 olas

200 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote vaniļas

2 ēdamkarotes piena

DZĒRVEŅU KURDAM

120 g dzērveņu

20 g citronu sulas

60 ml ūdens

3 olu dzeltenumi

80 g cukura

30 g sviesta

1 tējkarote kukurūzas cietes

SVIESTA KRĒMAM

2 olu baltumi

100 g cukura

150 g mīksta sviesta

PASNIEGŠANAI:

svaigas dzērvenes

bezē cepumi

Pagatavošana

  1. Dzērvenes ar ūdeni, cukuru un citronu sulu uzvāra līdz pirmajam burbulim un turpina vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes.
  2. Sakuļ olas ar kukurūzas cieti, ko ar kuļamo slotiņu iemaisa dzērveņu masā. Tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. Visu masu izlej cauri sietam, lai atbrīvotos no dzērveņu miziņām. Liek ledusskapī atdzist un sabiezēt.
  3. Pagatavo tējas kūciņu mīklu. Saputo sviestu ar cukuru. Pa vienai pievieno olas un vaniļu. Tad iemaisa miltus un cepamo pulveri. Beidzamo pievieno pienu.
  4. Cep kēksiņu formiņās 180 ºC temperatūrā 25 minūtes. Ļauj atdzist pirms dekorēšanas.
  5. Pagatavo sviesta krēmu. Olu baltumus ar cukuru liek bļodā un maisot karsē virs katla ar karstu ūdeni, līdz cukurs ir izkusis, ļauj atdzist.
  6. Kad maisījums sasniedzis istabas temperatūru, to puto, līdz veidojas spīdīgas un stingras putas. Tad pa vienam pikucītim pievieno mīkstu sviestu, līdz viss iekults.
  7. Katrai tējas kūciņai uzspiež riņķi ar sviesta krēmu, pa vidu ar karoti liek dzērveņu kurdu, uzdrupina bezē cepumus un ieliek svaigas dzērvenes.