Rabarberu rulete

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

8 olas

100 g cukura

70 g miltu

15 g kartupeļu cietes

 

KRĒMAM

500 g rabarberu

60 ml ūdens

70 g cukura

300 g iebiezinātā piena ar cukuru 

400 g saldā krējuma

250 g maskrapones siera

 

GRILJĀŽAI

80 g grauzdētu smalcinātu zemesriekstu

80 g cukura

20 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo griljāžu. Sausā pannā ber cukuru un uz vidēji augstas liesmas to izkausē, līdz izveidojas karamele, tad pievieno riekstus un sviestu, visu nepārtraukti maisa, līdz izveidojas vienmērīgi brūna griljāža. Kad tā gatava, noņem nost no pannas un izlīdzina uz cepamā papīra, ļauj pilnībā atdzist. Atdzisušo griljāžu liek virtuves kombainā un sasmalcina smalkāku.
  2. Pagatavo biskvītu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno trešdaļu no biskvītam nepieciešamā cukura daudzuma, tad saputo to pēc iespējas stingrāku. Puto apmēram 5–7 minūtes.
  3. Olu dzeltenumiem pievieno atlikušo cukuru, un tos puto apmēram 5 minūtes, līdz iegūta gaiši dzeltena masa. Turpat iesijā miltus un kartupeļu cieti, iemaisa. Pa daļām dzeltenumu masā iecilā saputotos olu baltumus. Mīklai jābūt ļoti gaisīgai, nepārmaisiet to!
  4. Biskvīta mīklu izlīdzina ar cepamo papīru izklātā cepamajā pannā un cep līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī 20 minūtes, līdz biskvīts zeltains.
  5. Pēc izņemšanas no krāsns biskvītu noņem no pannas, pārklāj ar tīru virtuves dvieli un satin ruletes formā, ļaujot biskvītam pilnībā atdzist satītā veidā. 
  6. Pagatavo rabarberu biezeni. Rabarberus sagriež gabaliņos, liek nelielā katlā, pievieno ūdeni, cukuru un vāra uz vidējas liesmas apmēram 20 minūtes, līdz izveidojas rabarberu biezenis. To izņem no katla un ļauj pilnībā atdzist.
  7. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā lej saldo krējumu, kondensēto pienu, maskrapones sieru un 2/3 atdzesētā rabarberu biezeņa, visu saputo vijīga krēma konsistencē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm sastingt.
  8. Pagatavo ruleti. Biskvītu attin, uz tā smērē pāri palikušo rabarberu biezeni, pāri liek dāsnu kārtu rabarberu krēma un pārkaisa ar sasmalcinātu griljāžu. Ruleti satin un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām savilkties. Tad dekorē to pēc sirds patikas un pasniedz.