Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Puravu un citronu tarte
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Šajā receptē izmantoju vairākkārt pārbaudītu un ļoti garšīgu smilšu mīklas pamatnes recepti. Puravu sātīgums un saldums labi sader ar skābeni sāļo fetas sieru.
Sastāvdaļas
1 puravs
100 g sviesta
100 g pilngraudu auzu miltu
100 g smalko kviešu miltu
100 g cieta tipa siera
1 ola
200 g fetas siera
1 citrons
2 tējkarotes medus
5 zariņi timiāna
Pagatavošana
Pagatavo mīklu. Samīca kopā aukstu sviestu, miltus un rīvētu sieru. To var darīt arī virtuves kombainā. Kad izveidojusies viendabīga, rīvmaizei līdzīga drupana masa, pievieno olu un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
Mīklu izrullē 3 mm biezumā un ieklāj 20 cm/dm kūkas formā, sadurstot ar dakšiņu un uzlokot ārējās malas. Pāri ieklāj folijas “cepurīti”, lai maliņas neiekrīt uz iekšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.
Fetas sieru saputo kopā ar miziņām no 1 citrona, pusi no timiāna lapiņām un 1 tējkaroti medus. Puravu sagriež 1 cm biezās ripiņās.
Tartes pamatni izņem no krāsns, noņem foliju un pāri tai klāj krēma masu. Pāri krēmam vertikāli sasprauž sagrieztos puravu gabaliņus un pārlej ar atlikušo tējkaroti medus. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 30 minūtes.
Gatavu tarti pārber ar otru pusi timiāna lapiņām. Var ēst gan siltu, gan atdzesētu.
Komentāri: