Puravu un citronu tarte

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šajā receptē izmantoju vairākkārt pārbaudītu un ļoti garšīgu smilšu mīklas pamatnes recepti. Puravu sātīgums un saldums labi sader ar skābeni sāļo fetas sieru.

Sastāvdaļas

  • 1 puravs
  • 100 g sviesta
  • 100 g pilngraudu auzu miltu
  • 100 g smalko kviešu miltu
  • 100 g cieta tipa siera
  • 1 ola
  • 200 g fetas siera
  • 1 citrons
  • 2 tējkarotes medus
  • 5 zariņi timiāna

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Samīca kopā aukstu sviestu, miltus un rīvētu sieru. To var darīt arī virtuves kombainā. Kad izveidojusies viendabīga, rīvmaizei līdzīga drupana masa, pievieno olu un visu samīca viendabīgā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  2. Mīklu izrullē 3 mm biezumā un ieklāj 20 cm/dm kūkas formā, sadurstot ar dakšiņu un uzlokot ārējās malas. Pāri ieklāj folijas “cepurīti”, lai maliņas neiekrīt uz iekšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.
  3. Fetas sieru saputo kopā ar miziņām no 1 citrona, pusi no timiāna lapiņām un 1 tējkaroti medus. Puravu sagriež 1 cm biezās ripiņās.
  4. Tartes pamatni izņem no krāsns, noņem foliju un pāri tai klāj krēma masu. Pāri krēmam vertikāli sasprauž sagrieztos puravu gabaliņus un pārlej ar atlikušo tējkaroti medus. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 30 minūtes.
  5. Gatavu tarti pārber ar otru pusi timiāna lapiņām. Var ēst gan siltu, gan atdzesētu.