Pumperniķeļi

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 180 g cukura
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 olas
  • ½ tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 80 g lazdu riekstu
  • 50 g rozīņu

 

  • ola pumperniķeļu pārziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un saputo, tad pa vienai ieputo olas, pievieno sāli un iesijā miltus ar cepamo pulveri, tad pievieno rozīnes un smalki sakapātus riekstus.
  2. Visas sastāvdaļas samaisa ar karoti. Ar miltainām rokām mīklu sadala 4 līdzīga izmēra daļās.
  3. Katru daļu saveļ apmēram 3 cm/dm resnā desā, un tās visas novieto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Ar mīklas rulli desiņas nedaudz saplacina, tad tās apziež ar sakultu olu. Pannu liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un pumperniķeļus gatavo 25–35 minūtes.
  5. Gatavus pumperniķeļus izņem no krāsns un, kamēr tie vēl silti, ar nazi sagriež mazākos ieslīpos gabaliņos.