Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Pumperniķeļi
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
400 g miltu
180 g cukura
100 g sviesta istabas temperatūrā
4 olas
½ tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
80 g lazdu riekstu
50 g rozīņu
ola pumperniķeļu pārziešanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un saputo, tad pa vienai ieputo olas, pievieno sāli un iesijā miltus ar cepamo pulveri, tad pievieno rozīnes un smalki sakapātus riekstus.
Visas sastāvdaļas samaisa ar karoti. Ar miltainām rokām mīklu sadala 4 līdzīga izmēra daļās.
Katru daļu saveļ apmēram 3 cm/dm resnā desā, un tās visas novieto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Ar mīklas rulli desiņas nedaudz saplacina, tad tās apziež ar sakultu olu. Pannu liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un pumperniķeļus gatavo 25–35 minūtes.
Gatavus pumperniķeļus izņem no krāsns un, kamēr tie vēl silti, ar nazi sagriež mazākos ieslīpos gabaliņos.
Komentāri: