POPKORNS AR KARAMELI VAI VEGĀNU SIERA GARŠU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g kaltētu popkorna kukurūzas graudu
  • 2 ēdamkarotes rapšu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta

 

VEGĀNU SIERA GARŠVIELAI

  • 6 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarote sāls
  • ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ¼ tējkarotes sīpolu pulvera
  • ½ tējkarotes kaltētu pētersīļu

 

KARAMELEI

  • 200 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 1–2 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo vegānu siera garšvielu. Piestā vai dzirnaviņās sasmalcina visas garšvielas smalkā pulverī.
  2. Pagatavo popkornu. Sākot karsēt, katlā ar stikla vāku liek 1 ēdamkaroti eļļas un 1 ēdamkaroti sviesta. Kad sviests ir izkusis un sāk burbuļot, nogriež uguni uz vidēju, ber 100 g popkorna kukurūzas graudu un apmaisa, lai eļļas un sviesta maisījums noklāj visus graudus. Uzliek vāku un gaida, kad popkorns sāk gatavoties. Kad apmēram trešdaļa ir gatava, palaikam, pieturot vāku, katliņu pakrata, lai gatavais popkorns nepiedeg.
  3. Kad popkorns beidz gatavoties (vairs nedzird sprakstoņu), katliņu noņem no uguns un ieber atsevišķā traukā dzesēties. Uzreiz pārber ar siera garšvielu. Lai pagatavotu popkornu ar karameli, procesu atkārto.
  4. Pagatavo karameli. Mērces katliņā ber cukuru un lej ūdeni. Sāk karsēt, bet nemaisa. Kad cukura sīrups sāk kļūt zeltaini brūns, uguni nogriež uz vidēju un, sīrupam kļūstot nedaudz tumšākam, uguni nogriež pavisam, sviestu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa.
  5. Atsevišķā traukā popkornu pārlej ar svaigu karameli un kārtīgi apmaisa.

Lai popkorns, karamelei sacietējot, nesalīp, to izber uz vēsas cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, un vienmērīgi izklāj. Sagaida, kad karamele ir atdzisusi.