Polentas kraukšķi

Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g polentas
  • 150 ml piena
  • 100 g Parmas siera
  • ½ tējkarotes ķiploku sāls
  • 1 tējkarote timiāna lapiņu

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzvāra pienu un pievieno polentu. Maisot karsē, kamēr tā uzbriest. Noņem no uguns, un ļauj tai pieņemties apjomā. Kamēr tā dziest, iemaisa ķiploku sāli, timiāna lapiņas un Parmas sieru.
  2. Polentas masu izklāj uz cepamā papīra apmēram 0,5 cm biezā kārtiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tai atdzist un sastingt vismaz uz 2–3 stundām vai ilgāk.
  3. Kad polenta sastingusi un atdzisusi, ar nelielu formiņu izspiež vienāda izmēra aplīšus un kārto uz cepamā papīra.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai, un liek tajā kraukšķināties polentas aplīšus ~ 20–25 minūtes. Ņem tos ārā no krāsns, kad tie kļuvuši viegli kraukšķīgi un zeltaini.

Komentāri: