Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Polentas kraukšķi
Viegla
ilgāk par 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
150 g polentas
150 ml piena
100 g Parmas siera
½ tējkarotes ķiploku sāls
1 tējkarote timiāna lapiņu
Pagatavošana
Nelielā katliņā uzvāra pienu un pievieno polentu. Maisot karsē, kamēr tā uzbriest. Noņem no uguns, un ļauj tai pieņemties apjomā. Kamēr tā dziest, iemaisa ķiploku sāli, timiāna lapiņas un Parmas sieru.
Polentas masu izklāj uz cepamā papīra apmēram 0,5 cm biezā kārtiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tai atdzist un sastingt vismaz uz 2–3 stundām vai ilgāk.
Kad polenta sastingusi un atdzisusi, ar nelielu formiņu izspiež vienāda izmēra aplīšus un kārto uz cepamā papīra.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai, un liek tajā kraukšķināties polentas aplīšus ~ 20–25 minūtes. Ņem tos ārā no krāsns, kad tie kļuvuši viegli kraukšķīgi un zeltaini.
🙁