PLAKANMAIZES AR LOKIEM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 520 g kviešu miltu
  • 370 ml ūdens
  • 130 g loku
  • 1 tējk. sāls + sāls gatavo maizīšu apbēršanai
  • + eļļa maizīšu apsmērēšanai rullēšanas procesā un cepšanai
  • + milti rullēšanai

Pagatavošana

8 gab.

  1. Bļodā ber miltus, pievieno ūdeni un sāli. Sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā, tad to atstāj sagatavoties 30 minūtes.
  2. Mīklu sadala 8 līdzīga izmēra daļās.
  3. Katru mīklas bumbiņu novieto uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, un izrullē apmēram 25 cm diametrā, apsmērē ar eļļu, apber ar ēdamkaroti smalki sakapātu loku, tad no vienas malas sarullē virzienā uz pretējo. Mīklas rullīti satin no vienas puses uz otru  nelielā gliemezītī, tad to izrullē 20 cm diametra plācenī.
  4. Plakanmaizes cep ieeļļotā pannā 3 minūtes, tad apgriež otrādāk un gatavo vēl apmēram 2 minūtes. Gatavās plakanmaizes apber ar šķipsniņu sāls.