Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
PĪTĀ MAGOŅMAIZE (MAKOWIEC)
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
10 g Dr. Oetker sausā rauga
20 g cukura
120 ml remdena ūdens
260 g kviešu miltu
šķipsniņa sāls
1 ola
PILDĪJUMAM
250 g magoņu
120 ml piena
30 g sviesta
140 g cukura
+ 1 sakulta ola apziešanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Pagatavo mīklu. Raugu sajauc ar cukuru, aplej ar remdeno ūdeni un atstāj uzbriest 10 minūtes.
Miltos iemaisa sāli, tos pārlej ar rauga maisījumu, pievieno olu, un ar rokām samīca mīklu. To atstāj siltā vietā uzrūgt 50 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Magones samaļ virtuves kombainā, tām pievieno sakarsētu pienu, izkausētu sviestu un cukuru.
Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās, un uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, katru izrullē apmēram 25 x 35 cm lielā taisnstūrī.
Vienu mīklas daļu vienmērīgi pārklāj ar magoņu pildījumu, atstājot 1,5 cm brīvas malas, pēcāk to pārklāj ar otru mīklas daļu, un malas stingri saspiež kopā.
Mīklu sarullē, sākot rullēt no vienas īsākās malas uz otru. Magoņmaizi liek ar cepamo papīru izklātā 12 x 30 cm lielā cepamformā un atstāj atkārtoti uzrūgt 40 minūtes, pēcāk apsmērē ar sakultu olu un gatavo līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.
Komentāri: