PĪTĀ MAGOŅMAIZE (MAKOWIEC)

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 10 g Dr. Oetker sausā rauga
  • 20 g cukura
  • 120 ml remdena ūdens
  • 260 g kviešu miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ola

PILDĪJUMAM

  • 250 g magoņu
  • 120 ml piena
  • 30 g sviesta
  • 140 g cukura

+ 1 sakulta ola apziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Raugu sajauc ar cukuru, aplej ar remdeno ūdeni un atstāj uzbriest 10 minūtes.
  2. Miltos iemaisa sāli, tos pārlej ar rauga maisījumu, pievieno olu, un ar rokām samīca mīklu. To atstāj siltā vietā uzrūgt 50 minūtes.
  3. Pagatavo pildījumu. Magones samaļ virtuves kombainā, tām pievieno sakarsētu pienu, izkausētu sviestu un cukuru.
  4. Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās, un uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, katru izrullē apmēram 25 x 35 cm lielā taisnstūrī.
  5. Vienu mīklas daļu vienmērīgi pārklāj ar magoņu pildījumu, atstājot 1,5 cm brīvas malas, pēcāk to pārklāj ar otru mīklas daļu, un malas stingri saspiež kopā.
  6. Mīklu sarullē, sākot rullēt no vienas īsākās malas uz otru. Magoņmaizi liek ar cepamo papīru izklātā 12 x 30 cm lielā cepamformā un atstāj atkārtoti uzrūgt 40 minūtes, pēcāk apsmērē ar sakultu olu un gatavo līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.