Ar dārzeņu mizojamo nazi cukīni sagriež plānās, gandrīz vai caurspīdīgās sloksnītēs. Tad tās perfekti “sapin” uz maigā rikotas pildījuma. Rezultāts ir ne tikai gards, bet arī savā ziņā mākslas darbs.
Ja nav drosmes ķerties klāt cukīni sloksnīšu pinumam, aizvietojiet to ar vienkārši ripiņās sagrieztu cukīni. Arī tas būs gana skaisti.
Citronu noskalo un norīvē miziņu.
Kārtainās mīklas plāksnes atkausē. Sieru sarīvē.
Pildījumam sajauc kopā rikotu, sieru, rīvēto citrona miziņu, citronu sulu, timiānu, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Pēc vēlēšanās timiānu var aizvietot ar garšvielām, kas labāk tīk, – ķiplokiem, baziliku, sasmalcinātiem kaltētiem tomātiem, olīvām vai pētersīļiem.
Cukīni noskalo. Ar dārzeņu mizojamo nazi vai mandolīnas rīvi sagriež to plānās šķēlēs.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, ja iespējams, izvēloties konvekcijas režīmu (200 °C parastajā režīmā). Kārtaino mīklu plāni izrullē.
Uzsmērē rikotas pildījumu, atstājot brīvas malas, un cep 10 minūtes.
Uz pīrāga izveido režģi no cukīni šķēlēm.
Apslaka ar olīveļļu.
Cep vēl 10–15 minūtes, līdz pīrāga malas būs zeltaini brūnas.
Komentāri: