Recepte

Piparkūku kārtojums ar ogām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Ziemassvētki un gadumija nu jau aiz muguras, un, ļoti iespējams, ka tev mājās palikušas pāri uz svētkiem iegādātās un sadāvinātās piparkūkas. Šā piparkūku kārtojuma recepte būs pašā laikā, lai tās liktu lietā.

Recepte paredz sablendēt piparkūkas. Ja ir vēlme pēc kraukšķīgākas konsistences, tad piparkūkas blendē rupjāk, ja patīk maigāka konsistence, – piparkūkas blendē smalkāk. Ja gatavosi desertu caurspīdīgā, tad vari ņemt piemēru no Lindas un ar veselām piparkūkām un ogām izdekorēt desertu. Kā to dara Linda, skaties video!

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 300 g piparkūku
  • 400 g krēmsiera
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cukura vai medus
  • 400 g dažādu ogu

Pagatavošana

  1. Piparkūkas saberž smalkās drupačās, atstājot dažas veselas dekorēšanai.
  2. Ar mikseri saputo saldo krējumu, kam pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
  3. Putukrējumu atsevišķā traukā samaisa un sacilā ar krēmsieru, līdz veidojas gaisīga krēma masa.
  4. Stikla trauka apakšā liek daļu sadrupināto piparkūku, pāri tām kārto krēmu un ogas.
  5. Visu atkārto, līdz iztērētas visas sastāvdaļas. Pēdējo kārtu dekorē ar piparkūkām un ogām.
  6. Kārtojumu vismaz uz pusotru stundu liek ledusskapī atdzist.

Komentāri:

Jūsu komentārs: