Piparkūku kārtojums ar ogām

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Ziemassvētki un gadumija nu jau aiz muguras, un, ļoti iespējams, ka tev mājās palikušas pāri uz svētkiem iegādātās un sadāvinātās piparkūkas. Šā piparkūku kārtojuma recepte būs pašā laikā, lai tās liktu lietā.

Recepte paredz sablendēt piparkūkas. Ja ir vēlme pēc kraukšķīgākas konsistences, tad piparkūkas blendē rupjāk, ja patīk maigāka konsistence, – piparkūkas blendē smalkāk. Ja gatavosi desertu caurspīdīgā, tad vari ņemt piemēru no Lindas un ar veselām piparkūkām un ogām izdekorēt desertu. Kā to dara Linda, skaties video!

Sastāvdaļas

  • 300 g piparkūku
  • 400 g krēmsiera
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cukura vai medus
  • 400 g dažādu ogu

Pagatavošana

  1. Piparkūkas saberž smalkās drupačās, atstājot dažas veselas dekorēšanai.
  2. Ar mikseri saputo saldo krējumu, kam pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
  3. Putukrējumu atsevišķā traukā samaisa un sacilā ar krēmsieru, līdz veidojas gaisīga krēma masa.
  4. Stikla trauka apakšā liek daļu sadrupināto piparkūku, pāri tām kārto krēmu un ogas.
  5. Visu atkārto, līdz iztērētas visas sastāvdaļas. Pēdējo kārtu dekorē ar piparkūkām un ogām.
  6. Kārtojumu vismaz uz pusotru stundu liek ledusskapī atdzist.

Komentāri: