Pīļu siržu salāti ar vasaras dārzeņiem un melleņu mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
20 pīļu sirdis
30 g sviesta
2 kolrābji
300 g sviesta pupiņu
20 bekona šķēļu
salātlapas un zaļumi pēc izvēles
MĒRCEI
100 g melleņu
100 ml olīveļļas
1 tējkarote krievu sinepju
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
1 tējkarote medus (var aizstāt ar cukuru)
½ tējkarotes atdalītu timiāna lapiņu
šķipsna sāls
svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Liek visas mērcei sastāvdaļas blenderī un sablenderē viendabīgā masā.
Sviesta pupiņām nogriež galus, kolrābjus nomizo un sagriež 1 cm biezos pusapļos. Abus blanšē verdošā ūdenī 2 minūtes, tad nokāš un brīdi patur ledusūdenī.
Sirdīm nogriež taukaino cīpslu un liek sausā, kārtīgi sakarsēta pannā. Pēc 1 minūtes visas apgriež uz otru pusi.
Pannā liek sviestu, tad pievieno sviesta pupiņas un kolrābjus. Visu apsāla un appiparo. Pannā iemaisa pāris karotes melleņu mērces un maisa, līdz masa uzsit burbuli. Pannas saturu izkārto pa šķīvjiem, virsū liek dažāda veida salātlapas un zaļumus.
Sausā, karstā pannā apcep bekonu un arī pievieno salātiem.
Komentāri: