Pīļu siržu salāti ar vasaras dārzeņiem un melleņu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 20 pīļu sirdis
  • 30 g sviesta
  • 2 kolrābji
  • 300 g sviesta pupiņu
  • 20 bekona šķēļu
  • salātlapas un zaļumi pēc izvēles

MĒRCEI

  • 100 g melleņu
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 tējkarote krievu sinepju
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote medus (var aizstāt ar cukuru)
  • ½ tējkarotes atdalītu timiāna lapiņu
  • šķipsna sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Liek visas mērcei sastāvdaļas blenderī un sablenderē viendabīgā masā.
  2. Sviesta pupiņām nogriež galus, kolrābjus nomizo un sagriež 1 cm biezos pusapļos. Abus blanšē verdošā ūdenī 2 minūtes, tad nokāš un brīdi patur ledusūdenī.
  3. Sirdīm nogriež taukaino cīpslu un liek sausā, kārtīgi sakarsēta pannā. Pēc 1 minūtes visas apgriež uz otru pusi.
  4. Pannā liek sviestu, tad pievieno sviesta pupiņas un kolrābjus. Visu apsāla un appiparo. Pannā iemaisa pāris karotes melleņu mērces un maisa, līdz masa uzsit burbuli. Pannas saturu izkārto pa šķīvjiem, virsū liek dažāda veida salātlapas un zaļumus.
  5. Sausā, karstā pannā apcep bekonu un arī pievieno salātiem.
  6. Pasniedz karstu.