Pilngraudu tortiljas ar vistu akniņām un tzatziki mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ja vēlaties pildītas pankūkas, bet nav laika un vēlmes tās cept, tad pagatavojiet tortiljas. Būs garšīgi un krietni vieglāk, kā arī gatavošanai atvēlētais laiks būs īsāks. Veikalos var nopirkt gan klasiskās kviešu miltu, gan mazliet veselīgākas pilngraudu tortiljas.

Sastāvdaļas

  • pilngraudu tortiljas
  • 200 g vistu akniņu
  • dažādas svaigas salātu lapas
  • ½ sarkanā sīpola
  • 1 svaigs gurķis
  • sauja ķiršu tomātiņu
  • saldā kukurūza
  • 250 ml grieķu jogurta
  • svaigs koriandrs
  • sula no ⅓ citrona
  • 1 daiviņa ķiploka
  • šķipsniņa sāls
  • sviests akniņu apcepšanai

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo tzatziki mērci un ļauj tai ievilkties. Sagriež pusi garā svaigā gurķa īsos un smalkos salmiņos. Var arī sarīvēt, bet ne tā, lai gurķi būtu “putrā”. Bļodiņā liek grieķu jogurtu, svaigos gurķus, samaisa un pievieno citronu sulu un sāli pēc garšas. Ja vēlas stiprāku mērci, pievieno sasmalcinātu ķiploku. Liek mērci ledusskapī līdz ēšanas brīdim.
  2. Sagatavo visus dārzeņus, ko likt tortiljā. Sagriež atlikušo gurķi smalkos kubiņos vai šķēlītēs, sagriež tomātus un sīpolu.
  3. Notīra un aukstā ūdenī nomazgā vistu akniņas. Sagriež mazākos gabaliņos.
  4. Uzkarsē pannu, izkausē tajā mazliet sviesta un viegli apcep akniņas tā, lai tās iekšpusē ir maigi rozā, ne brūnas (tad tās ir pārceptas).
  5. Katru tortilju uzsilda uz karstas pannas, lai tā ir mīkstāka un garšīgāka. Pilda to ar salātlapām, dārzeņiem, vistu akniņām un papildina ar tzatziki mērci un svaigu koriandru.