Ābola pīrāga kārtojums ar aveņu un tahini mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

250 g Bauck Hof miltu maisījuma ābolu pīrāga pagatavošanai

125 g sviesta istabas temperatūrā

3 olas

1 tējkarote malta kanēļa

300 g ābolu

 

MĒRCEI

400 g aveņu

3 ēdamkarote tahini pastas

3 ēdamkarote laima sulas

1 ēdamkarote laima miziņu

60 g cukura

 

KRĒMAM

 

200 g maskarpones svaigā siera

300 g saldā krējuma

2 ēdamkarotes pūdercukura

½ tējkarotes vaniļa

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež palielos neregulāros gabaliņos.
  2. Ābolu pīrāga maisījumu sajauc ar sviestu, olām un kanēli. Saputo ar mikseri līdz viendabīgai masai, beigās iemaisa ābolus.
  3. Mīklu lej 20 x 25 cm lielā veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 40–45 minūtes, līdz rausis kļuvis zeltaini brūns.
  4. Pagatavo aveņu un tahini mērci. Katliņā liek avenes, pievieno cukuru un laima miziņu, masu vāra 10 minūtes. Noņem no uguns, masu izkāš caur sietu.
  5. Blenderī liek aveņu biezeni, pievieno laima sulu un tahini pastu, sablendē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  6. Pagatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu, pievieno maskrapones sieru, pūdercukuru un vaniļu. Ar mikseri visu saputo krēmā.
  7. Kad ābola pīrāgs ir atdzisis, to sagriež mazos gabaliņos.
  8. Glāzēs veido kārtojumu. Pirmajā kārtā liek krēmu, tad ābola pīrāga gabaliņus, pārlej pāri aveņu un tahini mērci. Visu atkārto, līdz sastāvdaļas izlietotas. Dekorē ar āboliem vai avenēm.

Komentāri: