Pildīts spageti ķirbis

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 spageti ķirbis
  • 60 g spinātu
  • 150 g cietā tipa siera
  • 1 vistas fileja
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 70 ml saldā krējuma vai kokosriekstu piena
  • 1 tējkarote sviesta
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Ķirbi pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas, nedaudz apsāla un liek cepties krāsnī ~ 1 stundu, līdz ķirbis izcepies mīksts un viegli sadalāms šķiedrās ar dakšu.
  2. Kamēr cepas ķirbis, uz pannas apcep smalkās strēmelēs sagrieztu vistas fileju. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Kad ķirbis izcepies, ar dakšu uzmanīgi izgrebj ķirbja mīksto daļu, lai veidojas garenas šķiedras, līdzīgas nūdelēm.
  4. Kad tas izdarīts, nelielā katliņā izkausē mazliet sviesta, liek izgrebto ķirbi, spinātus, ceptos vistas filejas gabaliņus, muskatriekstu un sarīvētas ķiploka daiviņas. Iemaisa saldo krējumu un sieru. To var sadalīt pa porcijām vai likt atpakaļ izgrebtajā ķirbī.