fbpx

PILDĪTS SOVOJAS KĀPOSTS AR TARTARA MĒRCI

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

PILDĪJUMAM

  • 180 g sojas gabaliņu (“Like meat” ar vistas garšu)
  • 5 vārīti kartupeļi
  • 1 selerijas kāts
  • 1 ēdamkarote pilngraudu sinepju
  • 3–5 ēdamkarotes sojas majonēzes
  • buntīte diļļu
  • buntīte lociņu
  • sāls, pipari, olīveļļa

 

MĒRCEI

  • 200 ml sojas majonēzes
  • 2 sālīti gurķi
  • sauja sālītu sēņu
  • buntīte diļļu
  • 5 lociņi

Pagatavošana

  1. Noblanšē Savojas kāposta lapas, iemetot tās verdošā ūdenī, pavārot 3–5 minūtes, pēc tam atdzesējot aukstā ūdenī un nosusinot uz virtuves dvieļa. No lapām izgriež ārā cietos kātus (tas nekas, ja lapa pārplīst uz pusēm).
  2. Sagriež kartupeļus un selerijas kātu mazākos gabalos.
  3. Katliņā uz vidējas uguns apcep sojas gabaliņus. Pievieno kartupeļus, seleriju, sinepes, majonēzi un smalki sakapātus garšaugus. Visu kārtīgi samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Uz galda izklāj pārtikas plēvi (~ 30 x 30 cm). Kārto kāposta lapas uz plēves tā, lai vienas lapas maliņa pārklātos pāri nākamajai un veidojas neliels aplis.
  5. Liek vidū 2 pilnas ēdamkarotes pildījuma, un ceļ plēvi augšup, turot to aiz stūrīšiem. Saliek visus četrus plēves stūrīšus kopā un, pieturot kāpostu, tin plēvi ciet, līdz izveidojas kāposta bumbiņa. Attin plēvi vaļā, uzmanīgi izņem kāposta bumbiņu un liek uz šķīvja ar smuko pusi uz augšu.
  6. Atsevišķā trauciņā liek smalki sakapātas sēnes, gurķus un garšaugus. Pievieno sojas majonēzi, un visu kārtīgi samaisa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: