Zemeņu tiramisu

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sulīgs, viegli pagatavojams vasaras deserts, kas lieliski sader ar Maison Castel Rosé d’Anjou rozā vīnu.

Sastāvdaļas

1 iepakojums jeb 200 g cepumu Dāmu pirkstiņi 

200 g maskarpone

200 ml saldā krējuma

100 g cukura

300 g zemeņu + dekorēšanai 

1 laims

Pagatavošana

  1. Zemenes liek bļodā, piespiež laima sulu, pierīvē miziņu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un sablendē šķidrā mērcē. 
  2. Atsevišķā bļodā saputo maskarpone ar saldo krējumu un cukuru gaisīgā krēmā. 
  3. Zemeņu mērci ielej bļodiņā, lai var iemērcēt cepumus. 
  4. Pa vienam iemērcē dāmu pirkstiņus zemeņu mērcē un liek traukā. Virs tiem izsmērē daļu krēma, tad atkal liek zemenēs mērcētus cepumus un atkal krēmu. Virskārtā uzsmērē krēmu, ja vēlas, var ar uzgali izspiest krēma vilnīšus. Dekorē ar zemenēm un pasniedz.

Komentāri: