Pildīti kāļi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1–2 nelieli kāļi
  • 300–400 g saceptu sēņu
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • smalki sagriezti zaļumi
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
  • rīvēts siers pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kāļus ietin folijā un liek cepeškrāsnī cepties. To var darīt iepriekšējā vakarā, jo cepšanas process ir ilgs. Ja nav cepeškrāsns, kāļus liek lielā katlā un sutina uz nelielas liesmas zem vāka.
  2. Kad kāļi ir mīksti, tiem izdobj vidu. Mīkstumu smalki sakapā.
  3. Sēnes apcep eļļā, pievieno kāļu mīkstumu, ķimenes, zaļumus, sāli un piparus. Visu samaisa un pilda atpakaļ kāļos.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un cep kāļus 15 minūtes. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Komentāri:

  • Sindija saka:

    Nav norādīts, cik ilgi un kādos grados,cept cepeškrāsnī mīkstu kāli? Kaut apmēram:) Tā kā kartupeli?