Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Pildīti kāļi
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
1–2 nelieli kāļi
300–400 g saceptu sēņu
2 lieli sīpoli
1 tējkarote ķimeņu
smalki sagriezti zaļumi
sāls, malti melnie pipari
eļļa cepšanai
rīvēts siers pasniegšanai
Pagatavošana
Kāļus ietin folijā un liek cepeškrāsnī cepties. To var darīt iepriekšējā vakarā, jo cepšanas process ir ilgs. Ja nav cepeškrāsns, kāļus liek lielā katlā un sutina uz nelielas liesmas zem vāka.
Kad kāļi ir mīksti, tiem izdobj vidu. Mīkstumu smalki sakapā.
Sēnes apcep eļļā, pievieno kāļu mīkstumu, ķimenes, zaļumus, sāli un piparus. Visu samaisa un pilda atpakaļ kāļos.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un cep kāļus 15 minūtes. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Nav norādīts, cik ilgi un kādos grados,cept cepeškrāsnī mīkstu kāli? Kaut apmēram:) Tā kā kartupeli?