Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Pildīti baklažāni ar Parmas sieru
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
2 baklažāni
½ tējkarotes sāls
200 g ķiršu tomātiņu
2 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote olīveļļas
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes melno piparu
svaigs baziliks
svaigi pētersīļi
150 g mocarellas siera
50 g Parmas siera
30 g rīvmaizes
Pagatavošana
Baklažānus gareniski pārgriež uz pusēm, apkaisa ar sāli un ļauj pastāvēt 30 minūtes istabas temperatūrā. Liek krāsnī tvaika režīmā 150 °C temperatūrā un cep 15–20 minūtes. Pārbauda, iedurot koka irbulīti, – ja tas iet iekšā bez pretestības, tad baklažāni gatavi. Nedaudz atdzesē.
Tomātus sagriež četrās daļās, sajauc kopā ar saspiestiem ķiplokiem. Pievieno kapātus pētersīļus, baziliku, olīveļļu, sāli un piparus.
Baklažānu laiviņām ar karoti uzmanīgi izgrebj mīkstumu. To sakapā un pievieno tomātiem. Visu labi samaisa un pilda baklažānu laiviņās.
Pāri klāj plēstu mozarellas sieru, rīvētu Parmas sieru un rīvmaizes drupačas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai grila režīmā un vienā no augstākajiem cepeškrāsns plauktiem ievieto cepamo pannu ar baklažānu laiviņām. Cep krāsnī 15 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām. Pasniedz karstus.
Komentāri: