Šī pica ir ar bagātīgu garšu buķeti no četru veidu sieriem un divu veidu olīvām.
Picas mīklai:
Pildījumam:
Olu sakuļ ar 150 ml silta ūdens.
Bļodā ieber miltus, pievieno sāli un cukuru. Iedrupina raugu, ar pirkstiem iemaisa to miltos.
Miltu masai pievieno sakulto olu un sāk mīcīt mīklu. Mīklu mīca tik ilgi, līdz tā kļūst plastiska un mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens. Mīklu mīca ~ 5 minūtes. Kad mīkla ir samīcīta, izveido apaļu bumbu un ieziež to ar eļļu un liek tik lielā bļodā, lai mīkla varētu uzrūgt 2 reizes lielāka.
Mīklas bļodu liek silta ūdens peldē vai siltā vietā, lai mīkla uzrūgst. Mīklu raudzē ~ 1 stundu.
Sagatavo picas mērci. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina. Bļodā sajauc tomātus, ķiplokus un baziliku.
Pannā ieklāj cepamo papīru. Uzrūgušo mīklu izrullē un liek pannā.
Mērci klāj uz izrullētās mīklas un izlīdzina.
Sierus sagriež plānās šķēlēs vai sarīvē. Olīvas sagriež ripiņās.
Uz picas pamīšus kārto dažādos sierus. Pārber ar olīvu ripiņām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties picu. Cep, līdz tā kļūst skaisti zeltaina.
Komentāri: