Picas šķēle vasaras vakariņām

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Šī pica ir ar bagātīgu garšu buķeti no četru veidu sieriem un divu veidu olīvām.

Sastāvdaļas

Picas mīklai:

  • 1 ola
  • 175 ml silta ūdens
  • 350 g miltu
  • 1⁄2 paciņa rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 tējkarotes cukura

Pildījumam:

  • 4 dažādi siera viedi pēc izvēles, piemēram:
  • 1 paciņa mocarellas
  • 150 g zilā pelējuma siera
  • 50 g Parmas vai cita cietā siera
  • 150 g siera ar zaļumiem
  • 425 g tomātu savā sulā
  • 1 ķiploku galviņa
  • 1 bundža melno olīvu (140 g)
  • 1 bundža zaļo olīvu ar pildījumu (lasis, tuncis) (300 g)
  • 1 buntīte bazilika

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar 150 ml silta ūdens.
  2. Bļodā ieber miltus, pievieno sāli un cukuru. Iedrupina raugu, ar pirkstiem iemaisa to miltos.
  3. Miltu masai pievieno sakulto olu un sāk mīcīt mīklu. Mīklu mīca tik ilgi, līdz tā kļūst plastiska un mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens. Mīklu mīca ~ 5 minūtes. Kad mīkla ir samīcīta, izveido apaļu bumbu un ieziež to ar eļļu un liek tik lielā bļodā, lai mīkla varētu uzrūgt 2 reizes lielāka.
  4. Mīklas bļodu liek silta ūdens peldē vai siltā vietā, lai mīkla uzrūgst. Mīklu raudzē ~ 1 stundu.
  5. Sagatavo picas mērci. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina. Bļodā sajauc tomātus, ķiplokus un baziliku.
  6. Pannā ieklāj cepamo papīru. Uzrūgušo mīklu izrullē un liek pannā.
  7. Mērci klāj uz izrullētās mīklas un izlīdzina.
  8. Sierus sagriež plānās šķēlēs vai sarīvē. Olīvas sagriež ripiņās.
  9. Uz picas pamīšus kārto dažādos sierus. Pārber ar olīvu ripiņām.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties picu. Cep, līdz tā kļūst skaisti zeltaina.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu sakuļ ar 150 ml silta ūdens.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā ieber miltus, pievieno sāli un cukuru. Iedrupina raugu, ar pirkstiem iemaisa to miltos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltu masai pievieno sakulto olu un sāk mīcīt mīklu. Mīklu mīca tik ilgi, līdz tā kļūst plastiska un mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens. Mīklu mīca ~ 5 minūtes. Kad mīkla ir samīcīta, izveido apaļu bumbu un ieziež to ar eļļu un liek tik lielā bļodā, lai mīkla varētu uzrūgt 2 reizes lielāka.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklas bļodu liek silta ūdens peldē vai siltā vietā, lai mīkla uzrūgst. Mīklu raudzē ~ 1 stundu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo picas mērci. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bazilika lapiņas noskalo un sasmalcina. Bļodā sajauc tomātus, ķiplokus un baziliku.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ieklāj cepamo papīru. Uzrūgušo mīklu izrullē un liek pannā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci klāj uz izrullētās mīklas un izlīdzina.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sierus sagriež plānās šķēlēs vai sarīvē. Olīvas sagriež ripiņās.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz picas pamīšus kārto dažādos sierus. Pārber ar olīvu ripiņām.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties picu. Cep, līdz tā kļūst skaisti zeltaina.