PAVLOVAS VAINAGS AR MANGO un MARAKUJAS BIEZENI

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

BEZĒ VAINAGAM

200 g olu baltumu

350 g cukura

šķipsniņa sāls

1 tējkarote etiķa

3 tējkarotes kukurūzas cietes

 

KRĒMAM

200 g maskarpones siera

150 g saldā krējuma

1 tējkarote vaniļas pastas

60 g pūdercukura

 

MANGO UN MARAKUJAS BIEZENIM

150 g mango biezeņa

50 g marakujas biezeņa

3 g agaragara

50 g cukura

200 g mango gabaliņu

 

marakujas mērce no “Spilvas”

Pagatavošana

  1. Pagatavo biezeni. Samaisa agaragaru ar cukuru. Mango un marakujas biezeni liek katlā un sāk karsēt. Visu laiku maisot, lēnām ber klāt cukuru. Karsē, līdz sāk burbuļot. Noņem no uguns, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām. Pirms izmantošanas kārtīgi apmaisa un pievieno sagrieztus mango gabaliņus.
  2. Pagatavo bezē. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  3. Olu baltumus vidējā ātrumā sāk putot, līdz parādās putiņas. Lēnām gar trauka malu ber klāt cukuru. Palielina ātrumu līdz maksimālajam un turpina putot 8–10 minūtes. Pievieno izsijātu cieti un etiķi. Iemaisa. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido apli, pa vidu atstājot caurumu vai nepieciešamo kūkas formu.
  4. Pannu liek cepeškrāsni un samazina temperatūru līdz 100 °C. Cep vismaz 1 stundu 30 minūtes. Atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Visas sastāvdaļas liek bļodā un puto līdz viendabīgai masai, kas tur formu.
  6. Liek kūku kopā. Bezē uzmanīgi liek uz izvēlētā trauka. Vispirms liek mango un marakujas biezeni. Garnē ar maskarpones krēmu. Īsi pirms pasniegšanas pārlej ar marakujas mērci. Var dekorēt ar mango un marakujas gabaliņiem vai ogām pēc izvēles. Ēd nekavējoties.

 

Komentāri: