Viltotais zaķis ar papriku

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Vienkārša, bet izcila recepte Lieldienām vai citiem svētkiem. Turklāt pāri palikušo gaļu nākamajā dienā var izmantot, liekot uz maizītēm vai salātos.

Sastāvdaļas

1 kg jaukas maltās gaļas

3 olas + 4 vārītas olas 

50 g rīvamaizes

1 sarkanā paprika

1 bunte dažādu zaļumu 

50 ml ūdens

100 g bekona

Sāls pēc garšas

Pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Bļodā liek malto gaļu, pievieno 3 olas, rīvmaizi, smalki sagrieztu papriku, sakapātus zaļumus, sāli, piparus, ūdeni un visu kārtīgi izmīca.
  2. Maizes formā ieklāj bekonu šķēles vienu pie otras bez atstarpēm. Ieklāj maltās gaļas masu pamatnē 1 cm biezumā un tad izliek 4 vārītas olas. Virs tām ieklāj atlikušo gaļas masu. 
  3. Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes, līdz gaļa virspusē ir zeltaini brūna. Izņem un nedaudz atdzesē. Formu apgriež otrādi, malās ar nazīti iegriež, lai vieglāk izņemt formu. Ja vēlas, pacep vēl 5 min bez formas, lai bekons apkārt kļūst kraukšķīgāks. 
  4. Pasniedz siltu vai aukstu.

Komentāri: