Pavlova ar greipfrūtu curd

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Gatavojot šo desertu, mans lielākais pārsteigums bija tas, ka citrusīgo curd jeb krēmu ir tik vienkārši pagatavot. Iemācoties vienu veidu, var saprast pamatprincipu, lai pagatavotu to jebkādā variācijā. Pavlovas receptei izmantoju labi pārbaudītu no Annas Pannas krājumiem.

Sastāvdaļas

PAVLOVAI

  • 4 olu baltumi
  • 220 cukura
  • ½ tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote greipfrūtu sulas

GREIPFRŪTU KRĒMAM

  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 greipfrūti
  • 50 g sviesta
  • 60 g cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes

Pagatavošana

  1. Pagatavo pavlovas pamatni. Lēni kuļot uzmanīgi atdalītus olu baltumus, pamazām pievieno tiem cukuru, līdz veidojas baltas, stingras putas, kas neslīd pa trauku, apgāžot to otrādi. Iemaisa masā kukurūzas cieti un greipfrūtu sulu.
  2. Masu izkārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 120 °C temperatūrā aptuveni 50 minūtes.
  3. Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru un kukurūzas cieti. Nelielā katliņā karsē sulu un miziņas no greipfrūtiem un sviestu. Aktīvi maisot, olām uzmanīgi pievieno silto sulu un uz lēnas uguns maisot turpina karsēt. Kad masa sāk stipri sabiezēt, to noņem no karstuma un pilda burciņās.
  4. Gatavai atdzesētai pavlovai pāri liek greipfrūtu krēmu un dekorē ar ogām vai sakapātām pistācijām.

Komentāri: